Pregatiti ouale pentru decor: Puneti in 3 boluri: apa si o lingura de otet. Adaugati colorantul la alegere si cufundati ouale fierte tari, in coaja. Lasa sa stea cam 5-7 minute pentru a se colora.
În bolul mixerului puneti: faina, zaharul, sarea si drojdia faramitatta (atentie, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau cu zaharul) si ouale. Bateti la viteza medie.
Acum adaugati ulei de masline, apa din flori de portocal, anasonul, coaja de lamaie si bateti din nou la viteza medie pentru aproximativ 10 minute.
Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa stea (intr-un mediu cald) 2 ore pana cand aluatul se dubleaza ca marime. Degajati aluatul, adica aplicati presiune pentru a indeparta aerul din aluat.
Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina,puneti aluatul si faceti o minge frumoasa. Cu degetele, faceti o gaura in centrul mingii, apoi trageti de aluat pentru a mari gaura. Puneti "coroana" obtinuta pe o tava de copt in care ati pus hartie pergament si lasati-o sa se odihneasca si sa creasca cel puțin 1 ora intr-un loc cald.
Ungeti usor "coroana" cu oul batut.Luati ouale colorate din apa, uscati-le cu prosoape de hartie si asezati-le deasupra aluatului, presandu-le ușor. Decorati cu perlele de zahar. Faceti cum va place!
Puneti in cupotor 25 minute la 180°C.
Oleeee .... Mona de Pascua este gata pentru degustare.