Mona de pascua

Desert
Ușor
5 h 25 m

Mona de Pascua este un desert tipic în regiunile Catalonia, Valencia, Aragon și Insulele Baleare. Este un dulce tradițional la Paște.

Ingrediente

8

Pentru decor:

Preparare

Preparare5 ore
Gătire25 min
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 1Pregatiti ouale pentru decor:
    Puneti in 3 boluri: apa si o lingura de otet. Adaugati colorantul la alegere si cufundati ouale fierte tari, in coaja. Lasa sa stea cam 5-7 minute pentru a se colora.
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 2În bolul mixerului puneti: faina, zaharul, sarea si drojdia faramitatta (atentie, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau cu zaharul) si ouale. Bateti la viteza medie.
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 3Acum adaugati ulei de masline, apa din flori de portocal, anasonul, coaja de lamaie si bateti din nou la viteza medie pentru aproximativ 10 minute.
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 4Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa stea (intr-un mediu cald) 2 ore pana cand aluatul se dubleaza ca marime.
    Degajati aluatul, adica aplicati presiune pentru a indeparta aerul din aluat.
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 5Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina,puneti aluatul si faceti o minge frumoasa. Cu degetele, faceti o gaura in centrul mingii, apoi trageti de aluat pentru a mari gaura. Puneti "coroana" obtinuta pe o tava de copt in care ati pus hartie pergament si lasati-o sa se odihneasca si sa creasca cel puțin 1 ora intr-un loc cald.
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 6Ungeti usor "coroana" cu oul batut.Luati ouale colorate din apa, uscati-le cu prosoape de hartie si asezati-le deasupra aluatului, presandu-le ușor.
    Decorati cu perlele de zahar. Faceti cum va place!
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 7Puneti in cupotor 25 minute la 180°C.
  • Mona de Pascua - Preparare etapa 8Oleeee .... Mona de Pascua este gata pentru degustare.

Punctează această reţetă

Observații

Ouale fierte: Nu sunt necesare. Servesc pentru decor, deoarece tema este Pastele: D

Drojdie: folositi proaspata, nu uscata!

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: