Petitchef

Mona de Pascua

Mona de Pascua este un desert tipic în regiunile Catalonia, Valencia, Aragon și Insulele Baleare. Este un dulce tradițional la Paște.

Desert
8 porții
5 ore
25 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Pentru decor:

Preparare

  • Etapa 1 - Mona de Pascua
    Pregatiti ouale pentru decor:
    Puneti in 3 boluri: apa si o lingura de otet. Adaugati colorantul la alegere si cufundati ouale fierte tari, in coaja. Lasa sa stea cam 5-7 minute pentru a se colora.
  • Etapa 2 - Mona de Pascua
    În bolul mixerului puneti: faina, zaharul, sarea si drojdia faramitatta (atentie, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau cu zaharul) si ouale. Bateti la viteza medie.
  • Etapa 3 - Mona de Pascua
    Acum adaugati ulei de masline, apa din flori de portocal, anasonul, coaja de lamaie si bateti din nou la viteza medie pentru aproximativ 10 minute.
  • Etapa 4 - Mona de Pascua
    Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa stea (intr-un mediu cald) 2 ore pana cand aluatul se dubleaza ca marime.
    Degajati aluatul, adica aplicati presiune pentru a indeparta aerul din aluat.
  • Etapa 5 - Mona de Pascua
    Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina,puneti aluatul si faceti o minge frumoasa. Cu degetele, faceti o gaura in centrul mingii, apoi trageti de aluat pentru a mari gaura. Puneti "coroana" obtinuta pe o tava de copt in care ati pus hartie pergament si lasati-o sa se odihneasca si sa creasca cel puțin 1 ora intr-un loc cald.
  • Etapa 6 - Mona de Pascua
    Ungeti usor "coroana" cu oul batut.Luati ouale colorate din apa, uscati-le cu prosoape de hartie si asezati-le deasupra aluatului, presandu-le ușor.
    Decorati cu perlele de zahar. Faceti cum va place!
  • Etapa 7 - Mona de Pascua
    Puneti in cupotor 25 minute la 180°C.
  • Etapa 8 - Mona de Pascua
    Oleeee .... Mona de Pascua este gata pentru degustare.

Observații:

Ouale fierte: Nu sunt necesare. Servesc pentru decor, deoarece tema este Pastele: D

Drojdie: folositi proaspata, nu uscata!



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Mona de Pascua
Mona de Pascua - poza 2
Mona de Pascua - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Caponata siciliana - petitchef
Caponata siciliana - petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
2 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează