Mochis cu unt de arahide

Desert
Foarte ușor
15 min

Cunoaștem Japonia pentru mâncărurile sale delicioase pe care le iubim atât de mult, gyozas, ramen sau chiar bento, dar ce ziceți de produse de patiserie? Astăzi vom descoperi mochis, dulciuri mici servite adesea la ceremonia ceaiului și bineînțeles fără gluten. Am ales să le ornăm cu unt de arahide, pentru un maxim de răsfăț, dar sunteți liberi să fiți creativi. Urmați rețeta de mai jos ↓↓

Ingrediente

8

Materiale

  • plita electrica/aragaz
  • Spatulă
  • sucitor
  • folie alimentară

Preparare

  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 1Puneți o lingură de unt de arahide în centrul unui pătrat de folie alimentară.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 2Îndoiți folia alimentară spre centru pentru a forma o minge. Închideți și puneți biluțele de unt de arahide la congelator pentru aproximativ 15 minute (timpul pregătirii aluatului de mochi).
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 3Aluatul mochi:
    Într-o tigaie, pe aragaz sau plita electrica, amestecați apa și zahărul la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet în apă.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 4Adaugă apoi făina de orez și incorporează-o bine.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 5Continuați să amestecați (încă la foc mediu), până când aluatul se îngroașă și se desprinde de marginile cratiței.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 6Când aluatul formează o bila omogenă se așează pe o suprafață de lucru pudrată cu amidon de porumb și se lasă câteva clipe să se răcească.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 7Întindeți aluatul cu un sucitor pentru a forma un dreptunghi.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 8Tăiați dreptunghiul în opt părți egale.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 9Scoateți biluțele de unt de arahide din congelator și puneți-le în centrul fiecărei bucăți de aluat.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 10Îndoiți aluatul spre centrul mochi-ului pentru a-l sigila (vă puteți înmuia degetele în apă pentru a se lipi mai bine) și formați o minge.
  • Mochis cu unt de arahide - Preparare etapa 11Mochis-urile cu unt de arahide sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Ce umpluturi ar trebui să folosiți pentru mochi?

În mod tradițional, mochi este acoperit cu o pastă dulce de fasole roșie, unele versiuni conțin bucăți de fructe, dar poți fi creativ și poți acoperi cu ganache de ciocolată, tartinat sau chiar înghețată pentru a face mochi congelat!

Cum se păstrează mochi?

În mod ideal, este mai bine să mănânci mochi-ul imediat, dar le poți păstra aproximativ 3 zile într-un recipient ermetic, ferit de lumină (între 14 și 19 grade). Depozitarea la frigider nu este recomandată deoarece mochis-ul riscă să se întărească.

Puteți pune mochi în congelator?

Puteți pune mochis la congelator dacă vă decideți să faceți o versiune acoperită cu o lingură de înghețată.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: