Inghetata tiramisu

Desert
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata


Preparare

  • Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma dupa care se adauga praful de frisca si se continua sa se bata pana devine o crema tare.
  • Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cafeaua pe abur(deasupra unei cratite cu apa clocotita) pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand s-au racit se amesteca cu mascarpone si se adauga esenta de vanilie.
  • Se amesteca galbenusurile cu albusurile batute spuma si se pun intr-un bol (potrivit ar fi de inox) dupa care se baga la congelator. Dupa 40 min se scoate si se amesteca bine pentru a sparge toate cristalele de gheata.
  • Se baga iar la congelator si in timp de 3 ore se mai scoate de doua ori si se freaca bine. Se poate pastra in congelator iar cand o scoateti pentru a o servi veti observa ca aceasta este cremoasa si foarte gustoasa.
    Cand se serveste se presara deasupra cacao.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

15/07/2013

A FOST EXCELENTA

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
22/06/2013

Inghetata tiramisu

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/09/2013

Imi place foarte mult

(0) (0) abuz
16/06/2013

Arata bine, daca ne luam dupa imagini

(0) (0) abuz
07/04/2013

Este buna pentru o inghietata

(0) (0) abuz
25/01/2013

Cred ca este foarte delicioasa, eu fac prajitura teramisu

(0) (0) abuz
22/04/2012

Delicios

(0) (0) abuz
13/08/2011

Imi doresc sa o fac,pt ca mi se pare interesant

(0) (0) abuz



+