1.Intr-o cratita amestecam zaharul cu ouale si laptele.Se pun apoi la bain-marie,pana cand se ingroasa crema.Stingem focul si adaugam esenta de vanilie sau zaharul vanilat,apoi lasam compozitia sa se raceasca.
2.Intre timp se curata fructele de coaja si se scot samburii.Le mixam sau le pasam pana cand obtinem un piure.
3.In crema racita incorporam treptat mascarponele si piureul de caise,amestecand cu telul.
4.Introducem amestecul pentru 4-5 ore la congelator,intr-un vas de plastic (eu l-am pus in forma de chec din silicon).
Servim inghetata fie in cupe, fie in cornete decorata cu diverse topinguri sau frisca.
Comentarii (16):
Interesanta. O voi face..
Sper sa fie f. bun
F.gustoasa
Esti tare
Foarte buna!!!
Buna
Super
Acum o fac dar cred ca este...excelenta!!!
Este super
Ce poate fi mai gustos decat o inghetata din fructe .