Se combina intr-o craticioara apa cu zaharul si baroanele de vanilie. Se da apa in clocot, se micsoreaza flacara si se amesteca pana ce se dizolva zaharul. Se ia craticioara de pe foc, se acopera si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Se scot pastaile de vanilie din sirop, se despica cu un cutit subtire si ascutit si se razuie miezul aromat. Se arunca pastaile. Se amesteca laptele de cocos cu miezul de vanilie si siropul, cat mai omogen.
Se toarna apoi intr-un recipient potrivit pentru congelator. Se pune inghetata in congelator pana ce capata consistenta potrivita pentru a fi scoasa cu o lingura si servita .
Inainte de a o servi, se prajeste rapid, la foc mic, pana ce se rumeneste putin, miezul de nuca de cocos deshidratat. Se presara peste inghetata cand se serveste.
Sfaturi: Pentru o aroma de vanilie mai puternica eu am folosit zahar in care pusesem mai demult, la pastrare, pastai de vanilie.
A folosit un topping, din comert, de miez de nuca de cocos amestecat cu bucatele de zahar colorat. Da mai bine in poza, dar miezul de cocos usor prajit este mai bun la gust si are mai multa aroma.
A folosit un lapte de cocos gros si foarte cremos, care mi s-a parut de buna calitate. L-am cumparat din Mega Image, este ambalat in cutii de carton de 250 ml.