Astăzi vă prezentăm Empanadillas, dar de data aceasta umplute cu dulceață! Pentru a vă însoți cafeaua de după-amiaza sau o pofta de dulce după masă. Le puteți face atât coapte, cât și prăjite. Dvs. decideți.
Pentru aluat: Într-un bol amestecăm faina + sarea și adăugam uleiul. Amestecăm până se încorporează totul.
Adăugați apa fierbinte și amestecați cu o lingură până obțineți un aluat. Terminăm de amestecat cu mâinile până obținem o minge.
Dacă vedeți că aluatul mai are are nevoie de apă, mai puteți adăuga puțină apa (rece). Înveliți în folie transparentă și lăsați să se odihnească la frigider 30 minute.
Pudrați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul foarte subțire ( cam 1 mm). Aluatul, după cele 30 de minute, va deveni elastic.
Tăiem cu un tăietor rotund de fursecuri. Vor ieși vreo 22 discuri.
Umpleți cu 1 lingură de gem fiecare disc.
Ungeți marginile discului cu apă și pliați pentru a se lipi. Apăsați ferm cu o furculiță pentru a sigila. Faceți două tăieturi la suprafață (pentru a elibera aburul)
Ungeți suprafața cu amestecul de gălbenuș și lapte.Marcați din nou tăieturile de la suprafață cu cuțitul pentru a nu se înfunda cu ou. Coaceți 20-25 minute la 190ºC.
Lăsați să se răcească și presărați deasupra cu zahăr pudră, dacă doriți. Gata!
*Dacă preferați, le puteți prăji ca și cum ar fi Empanadillas tradiționale. Într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui foarte încins, 1 minut pe fiecare parte.
*Le puteți umple cu ce doriți: cremă de patiserie, ciocolată, unt de arahide...
* Puteți păstra discurile deja tăiate împachetându-le separat în folie de plastic. Astfel le puteți folosi în orice alt moment.
* Puteți să le înghețați dacă doriți, păstrându-le în același mod. Aveți grijă să le congelați în grupe de câte 5 de exemplu, pentru ca atunci când trebuie să le dezghețați, să nu le irosiți.
* Pentru le dezgheța, vă sfătuim să le scoateți cu o zi înainte din frigider.
* La fel, puteți îngheța Empanadillas umplute înainte de a le prăji.
* Cu un tăietor de fursecuri de 10 cm diametru ies aproximativ 22 de Empanadillas.
Comentarii:
Multumim petitchef pentru reteta.