Zbatem putin ouale impreuna cu siropul de caise , adaugam zaharul si mixam pina zaharul se topeste si obtinem o crema spumoasa.
Adaugam cite un pic din faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt si sarea, iar cind compozitia s-a omogenizat bine, rasturnam intr-o tava de torturi tapetata cu hirtie de copt .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute, facem o proba cu scobitoarea, ca depinde mult de cuptor.
Lasam la racit si preparam crema pasticcera sau... cumparati un pliculet de crema si o pregatiti dupa instructiunile de pe plic. Mai avem nevoie de 250 ml frisca lichida, pe care o mixam bine impreuna cu un pliculet de zahar vanilat. 3-4 linguri de frisca le adaugam peste crema, in care am taiat cuburele mici si citeva jumatati de caise si amestecam incetisor.
Taiem blatul, insiropam cu sucul de caise, intindem un strat cu crema si repetam operatiunea si cu celelalte doua straturi de blat . Punem "capacul" la tort si acoperim cu frisca, ornam cu miezul de blat rupt bucatele punem la frigider si servim a doua zi, ca-i mai bun. Deci e bine ca tortul sa fie facut cu o zi inainte.