De 8 martie - tort mimosa
votează acum
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Zbatem putin ouale impreuna cu siropul de caise , adaugam zaharul si mixam pina zaharul se topeste si obtinem o crema spumoasa.
- Adaugam cite un pic din faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt si sarea, iar cind compozitia s-a omogenizat bine, rasturnam intr-o tava de torturi tapetata cu hirtie de copt .
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute, facem o proba cu scobitoarea, ca depinde mult de cuptor.
- Lasam la racit si preparam crema pasticcera sau... cumparati un pliculet de crema si o pregatiti dupa instructiunile de pe plic. Mai avem nevoie de 250 ml frisca lichida, pe care o mixam bine impreuna cu un pliculet de zahar vanilat. 3-4 linguri de frisca le adaugam peste crema, in care am taiat cuburele mici si citeva jumatati de caise si amestecam incetisor.
- Taiem blatul, insiropam cu sucul de caise, intindem un strat cu crema si repetam operatiunea si cu celelalte doua straturi de blat . Punem "capacul" la tort si acoperim cu frisca, ornam cu miezul de blat rupt bucatele punem la frigider si servim a doua zi, ca-i mai bun. Deci e bine ca tortul sa fie facut cu o zi inainte.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă