Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste, si se adauga uleiul treptat pana cand este incorporat. Se adauga morcovul, zeama de portocala si nucile si se amesteca bine. Se adauga faina, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara si se amesteca numai pana cand este incorporat.
Forma de muffins se unge cu unt, sau se pun cupe de hartie, si se umple cu compozitie, putin mai mult de 3 sferturi. Se baga la cuptor 25 minute, si se testeaza cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu crema. Se poate folosi posul sau se poate intinde cu cutitul de unt. Se decoreaza cu morcov dat pe razatoare sau cu nuca de cocos prajita*.
Se bate untul si branza topita foarte bine cu mixerul, se adauga zaharul si vanilia si se bate pana cand este incorporat bine.
Pentru a praji nuca de cocos, se pun intr-o tigaie fara ulei 2-3 linguri de nuca de cocos in strat subtire, si se pun pe foc mic, scuturand mereu tigaia, pana cand se coloreaza putin, cel mult 5 minute.