Compot de struguri si prune

Compot de struguri si prune
Desert
6 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Tarta cu smochine si struguri


Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Cum am procedat:
    A spalat fructele si le-am impartit in borcane;a turnat apa rece in borcane peste fructe ca sa vad cat sirop o sa am nevoie.
  • Apa masurata am turnat-o intr-o oala, am mai completat cu jumatate de litru si a pus 8 linguri de zahar . A adaugat cateva bucati de scortisoara si am lasat sa fiarba pana a dat cateva clocote.
  • Atunci am adaugat in siropul fierbinte toate fructele si le-am lasat pe foc pana si-au schibat culoarea si am observat ca incepe sa crape cate o boaba de strugure sau o pruna.
  • In borcanele pregatite langa aragaz a pus cu o spumiera fructele si am portinat cu polonicul sirop peste ele.
  • A inchis repede cu capace si le-am asezat la dunst le-a lasat asa aproape doua zile, timp in care borcanele s-au racit incet sub patura.
  • A desfacut un borcan de proba... pentru prima mea productie de compot e chiar foarte bun ce-a iesit nu foarte dulce, vanilat si aromat cu un amestec placut de struguri si prune.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+