Compot de struguri si prune
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Tarta cu smochine si struguri
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Cum am procedat:
A spalat fructele si le-am impartit in borcane;a turnat apa rece in borcane peste fructe ca sa vad cat sirop o sa am nevoie. - Apa masurata am turnat-o intr-o oala, am mai completat cu jumatate de litru si a pus 8 linguri de zahar . A adaugat cateva bucati de scortisoara si am lasat sa fiarba pana a dat cateva clocote.
- Atunci am adaugat in siropul fierbinte toate fructele si le-am lasat pe foc pana si-au schibat culoarea si am observat ca incepe sa crape cate o boaba de strugure sau o pruna.
- In borcanele pregatite langa aragaz a pus cu o spumiera fructele si am portinat cu polonicul sirop peste ele.
- A inchis repede cu capace si le-am asezat la dunst le-a lasat asa aproape doua zile, timp in care borcanele s-au racit incet sub patura.
- A desfacut un borcan de proba... pentru prima mea productie de compot e chiar foarte bun ce-a iesit nu foarte dulce, vanilat si aromat cu un amestec placut de struguri si prune.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!