Cum am procedat: A spalat fructele si le-am impartit in borcane;a turnat apa rece in borcane peste fructe ca sa vad cat sirop o sa am nevoie.
Apa masurata am turnat-o intr-o oala, am mai completat cu jumatate de litru si a pus 8 linguri de zahar . A adaugat cateva bucati de scortisoara si am lasat sa fiarba pana a dat cateva clocote.
Atunci am adaugat in siropul fierbinte toate fructele si le-am lasat pe foc pana si-au schibat culoarea si am observat ca incepe sa crape cate o boaba de strugure sau o pruna.
In borcanele pregatite langa aragaz a pus cu o spumiera fructele si am portinat cu polonicul sirop peste ele.
A inchis repede cu capace si le-am asezat la dunst le-a lasat asa aproape doua zile, timp in care borcanele s-au racit incet sub patura.
A desfacut un borcan de proba... pentru prima mea productie de compot e chiar foarte bun ce-a iesit nu foarte dulce, vanilat si aromat cu un amestec placut de struguri si prune.