Se spala corcodusele, se curata de codite; pentru compot este bine sa nu fie perfect coapte si este obligatoriu sa nu fie stricate sau lovite, ne spune bucatarul .
Corcodusele se pun in borcane foarte bine spalate. Se adauga zahar si apa sa le acopere dar sa nu puneti cum pus , zaharul la fundul borcanului, pentru ca acolo se va cimenta v-ati prins ca e prima oara cand fac compot "la borcan" sper ca nu!
Borcanele se pun intr-o tava cu apa pe fundul careia se pune un prosop:dupa care se introduc la cuptor la foc mic.
Aveti grija la proso adica sa nu lasati sa "curga" pe dinafara, asa cum facut a cam doborat compotul asta
Compotul e gata cand zaharul topit si de pe fundul borcanul spre capac incep sa se ridice bule de aer. Se pot fierbe si pe aragaz dupa aceeasi metoda dar dureaza mai mult.
Comentarii:
Cantitati, gramaje?
Meserie
MI SE PARE USOR DE FACUT....