Compot de corcoduse rosii

Aperitiv
Foarte ușor
25 min
24 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.15 (0.07€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • Se spala corcodusele, se curata de codite; pentru compot este bine sa nu fie perfect coapte si este obligatoriu sa nu fie stricate sau lovite, ne spune bucatarul .
  • Corcodusele se pun in borcane foarte bine spalate. Se adauga zahar si apa sa le acopere dar sa nu puneti cum pus , zaharul la fundul borcanului, pentru ca acolo se va cimenta v-ati prins ca e prima oara cand fac compot "la borcan" sper ca nu!
  • Borcanele se pun intr-o tava cu apa pe fundul careia se pune un prosop:dupa care se introduc la cuptor la foc mic.
  • Aveti grija la proso adica sa nu lasati sa "curga" pe dinafara, asa cum facut a cam doborat compotul asta
  • Compotul e gata cand zaharul topit si de pe fundul borcanul spre capac incep sa se ridice bule de aer. Se pot fierbe si pe aragaz dupa aceeasi metoda dar dureaza mai mult.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 24Kcal
  • Carbo: 5.4g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.2g
  • Fibre: 0.4g
  • Zahăr: 5.4g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 1
Informații nutriționale pentru 1 porție (80g)
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Vai de lume

Cantitati, gramaje?

abuz

anonymous

Meserie

abuz

anonymous

MI SE PARE USOR DE FACUT....

abuz