Am ramas cu muulta mure dupa ce am facut tartele si am pus repede mana pe telefon sa o intreb pe mami cum sa fac compotul de mure care mi-l aduceam aminte din copilarie, deoarece ea e experta in compoturi la noi in familie. Si de cate ori imi aduc aminte de vreo mancare din copilarie ea este prima pe care o sun sa o intreb ce si cum.
Mama mi-a spus ca e nevoie de apa, zahar, mure si borcanele cu capac.
Asa ca am fiert apa cu zahar pentru a se dizolva zaharul. (doua linguri de zahar pentru fiecare borcan de 250 ml de compot).
Apoi am spalat bine murele si am umplut cate jum?tate din fiecare borcan cu ele.
Am pus borcanele intr-o oala mare cu apa de doua degete. Am dat drumul la foc si am adaugat siropul de zahar in borcane.
Am infiletat capacele si apoi am fiert cam 30 de minute. (Dunstulit il numeste mama)
Apoi am lasat borcanele in acea oala si am stins focul. Le-am lasat asha pana a doua zi dimineata, pentru a se raci treptat.
Acum tot ce pot sa sper e ca va rezista compotul pana la iarna:)
POFTA BUNA!!!
Comentarii:
Suna bun
La fel ca la mine acasa