Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Desert
Foarte ușor
25 min

Aveam de asta vara ramase niste cornete de inghetata mici si tare imi mai era mila de ele ca le tot mutam de colo colo. Asa ca le-am umplut cu ciocolata de casa si au disparut imediat :). Am luat de data asta lapte praf de la Rarau si am m-am inspirat din reteta propusa de ei. A iesit foarte buna, mai fina decat cea pe care o stiam eu. Un desert delicios mai ales daca e acompaniat de alune de padure si stafide.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute.

    Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.
  • Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine.

    Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.
  • In cosulete se pun cateva stafide, alune...fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata.

    Se mai adauga un strat de stafide, alune...si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi... dispar! :)

Punctează această reţetă

MMagieinfarfurie

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

VictorSFV

Foarte buna !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Draguta reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F.buna dar zapaceste colesterolul

abuz

anonymous

"Se lasa la racit si apoi... dispar!" Cum adica dispar? Esti iluzionista?

abuz

anonymous

OK

abuz

anonymous

Apetisant.

abuz

anonymous

;;)

abuz

anonymous

Delicioooss

abuz

anonymous

Interesanta reteta dar cred ca e si gustoasa

abuz

anonymous

Ok

abuz
  • pagina 1 / 2