Se pun biscuitii intr-o punga si se zdobesc cu sucitorul sau se zdobesc in blender/choper. Biscuitii se amesteca cu 4 linguri de zahar Si cu untul topit se intinde intr-o tava rotunda cu fundul detasabil de 28 cm si se niveleaza cu fundul unui pahar.
Intr-un vas inalt se pun ricotta 250 g zahar, coaja de portocala, esenta, frisca lichida si ouale se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza si se toarna in tava peste blatul de biscuiti. Sa nu va speriati daca compozitia va parea foarte lichida, asa trebuie sa fie.
Se da la cuptorul preincins la 160 grade timp de 50 de minute. Se opreste apoi cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca timp de o ora. Nu va speriati daca s-a crapat sau are neregularitati, defectele vor fi ascunse cu jeleul de portocale.
Pt jeleul de portocale se amesteca sucul de portocale cu zaharul si se pune pe foc pana incepe sa fiarba, gelatina inmuiata in apa se amesteca cu sucul de portocale fiert si racit cat sa nu fie prea fierbinte pentru gelatina.
Amestecul rezultat se toarna peste cheese cake care s-a racit si este inca in tava.. Cand s-a racit complet o poti pune la frigider peste noapte.
Comentarii:
Am salvat-o sa o pregatesc !
Bun rau