Chec cu vin rosu

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

3

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa.
  • Adaugam cele 2 linguri cacao , 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt .
  • Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata . Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei ( sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina ) si turnam in ea compozitia de chec.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.
  • Se scoate din cuptor , se rastoarna checul din tava , lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.

Punctează această reţetă

LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Anna

Cred ca este un chec foarte gustos, nu am facut pana acum, dar voi face unul, ca sa vedem daca ne place.

abuz