Pasul 1.: Pregatim tava. A montat charlotta intr-o forma de tort cu pereti detasabili,dar se poate foarte bine aranja intr-o cratita. Se tapeteaza forma cu film alimentar.
Pasul 2: Frisca si vasul in care se bate trebuie sa fie foarte reci.Tineti-le la frigider. Batem frisca bine si o amestecam cu zaharul pudra. Punem totul la rece.
Pasul 3: Gelatina. Fiecare 10 grame de gelatina granule incheaga 500 de grame de compozitie.Scotesti cat cantaresc componentele care intra in crema,solide si lichide si vezi de cata gelatina ai nevoie.
A avut de 1000 g crema,am folosit deci 20 g gelatina. Aveti grija sa nu o confundati cu Tort-Gelle.Aceea este pentru glazura nu pentru crema. Inmuiem granulele de gelatina 10 minute in 150 ml suc de portocala.
Dupa ce s-a inmuiat,punem vasul cu gelatina,pe bain marie,la foc , pana cand gelatina se dizolva si cristalele dispar.Stati cu ochii pe ea. Gelatina trebuie sa se incalzeasca,nu sa fiarba.Daca fierbe,proprietatile ei de gelificare se pierd. O lasam de o parte pana cand ajunge la temperatura camerei.
Pasul 4: Amestecam frisca batuta si indulcita cu :branza,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia,coaja de portocale. Luam o lingura din amestec si punem in gelatina .Omogenizam. Abia acum putem pune gelatina in amestecul de frisca. Acesta este un alt truc,care impiedica formarea de bulgari inestetici in masa de crema. Omogenizam gelatina in crema ,amestecand de jos in sus,pana cand obtinem o cosistenta spumoasa.
Pasul 5: Tapetam forma cu piscoturi inmuiate in suc de portocala. Inmuiem piscoturile doar pentru o secunda.Altfel se pot rupe. Apoi turnam compozitia de frisca. Daca crema nu s-a ridicat pana la baza piscoturilor,mai taiati putin din ele.Piscoturile si crema trebuie sa fie la acelasi nivel. Daca va raman piscoturi,puteti sa puneti si peste crema.Partea de sus va deveni oricum,baza. Punem tortul la frigider cel putin 12 ore,pana cand crema se intareste. A doua zi,acoperim forma cu o farfurie mare si rasturnam charlotta. Daca totul a decurs bine,nu vor fi probleme.Crema trebuie sa fie ferma,iar piscoturile la locul lor. Scoatem cu atentie filmul alimentar si ornam. Puteti orna cu fructe proaspete sau din compot,cu fructe confiate sau cu glazura. Pentru glazura a fiert toate componentele 10 minute.A lasat sa se raceasca. Glazura trebuie sa fie complect rece,cand o turnam peste crema. Altfel crema de fisca se topeste.