Petitchef

Cea mai buna prajitura de Craciun

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Fructele uscate tocate se pun intr-un bol ceramic impreuna cu lichiorul si coaja si zeama de portocale. Se lasa sa se hidrateze. Cuptorul se preincalzeste la 140ºC. O tava cu diametrul de 23 cm se unge cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt.
  • Untul se bate spuma cu zaharul. Se adauga ouale batute si apoi faina si mirodeniile. Se amesteca apoi cu fructele hidratate, alunele si semintele de pin si se toarna in tava. Se da 2½ ore la cuptor.
  • Pana la consum se lasa sa stea invelita in hartia unsa in care s-a copt. Poate rezista pana la 3 saptamani.
  • Prajitura de Craciun cu fructe confiate si martipanBudinci individuale de CraciunPrajitura cu fructePlacinta de dovleacPrajitura de banane cu iaurtPrajitura cu fructe confiate.
  • Chec cu alunePrajitura cu fructe de sezonChec cu stafideBriose cu coji de portocale confiateNegrese delicioaseBiscuiti cu mierePaine cu nuci pecan si portocaleBudinca de coacazeCrema de mei cu fructe uscate.


A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti - bradut pentru craciun
Biscuiti - bradut pentru craciun
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează