Fructele uscate tocate se pun intr-un bol ceramic impreuna cu lichiorul si coaja si zeama de portocale. Se lasa sa se hidrateze. Cuptorul se preincalzeste la 140ºC. O tava cu diametrul de 23 cm se unge cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt.
Untul se bate spuma cu zaharul. Se adauga ouale batute si apoi faina si mirodeniile. Se amesteca apoi cu fructele hidratate, alunele si semintele de pin si se toarna in tava. Se da 2½ ore la cuptor.
Pana la consum se lasa sa stea invelita in hartia unsa in care s-a copt. Poate rezista pana la 3 saptamani.
Prajitura de Craciun cu fructe confiate si martipanBudinci individuale de CraciunPrajitura cu fructePlacinta de dovleacPrajitura de banane cu iaurtPrajitura cu fructe confiate.
Chec cu alunePrajitura cu fructe de sezonChec cu stafideBriose cu coji de portocale confiateNegrese delicioaseBiscuiti cu mierePaine cu nuci pecan si portocaleBudinca de coacazeCrema de mei cu fructe uscate.