Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun intr-un vas pe foc. Dupa ce a dat in clocot, se adauga sarea si zaharul vanilinat.Se ia de pe foc, apoi se adauga amoniacul si ouale, amestecand continuu. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se imparte in 4. Se intind foile si se coc pe fundul tavii, cate 10-12 minute fiecare in cuptorul incins, la foc potrivit.Pentru crema, se pune la fiert apa cu 4 linguri de zahar, cele 3 linguri de cacao si cafeaua instant amestecand continuu, pana se ingroasa.Se da la o parte.
Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu 150 g zahar, se pun pe baie de aburi pe un alt vas si se amesteca continuu pana se formeaza o spuma albicioasa iar zaharul s-a topit.Cand am obtinut aceasta spuma de oua, se adauga incet, incet la compozitia de cacao si cafea racita, pana se obtine o compozitie omogena.
Margarina se freaca spuma apoi se toarna in ea , treptat, amestecul preparat anterior, pana se obtine o crema omogena.Asamblarea este extrem de simpla, adica se ia o foaie, se umple cu crema apoi urmatoarea foaie pana cand epuizam foile si crema.
Retinut putina crema , cu care decorat suprafata prajiturii, insa se poate folosi ciocolata topita. Se da la rece si se serveste a II-a zi pentri ca e mai molicica.
O RETETA CLASICA,AVAND SI CEVA ACCENTE MODERNE.DAR CA IN MAREA MAJORITATE A RETETELOR CLASICE,CANTITATEA DE ZAHAR SI NUMARUL DE OUA SUNT CAM MARI,LA CARE SE ADAUGA SI MARGARINA(NISTE CHESTII NATURALE LA CARE S-AU ADAUGAT E-URI PENTRU A LE COMBINA FORTAT).E DREPT CA AZI SE GASESTE MARGARINA DE CALITATE,DAR TOT MARGARINA RAMANE.S-AR PUTEA INLOCUI CU O CANTITATE USOR MAI MICA DE UNT.
Comentarii:
O RETETA CLASICA,AVAND SI CEVA ACCENTE MODERNE.DAR CA IN MAREA MAJORITATE A RETETELOR CLASICE,CANTITATEA DE ZAHAR SI NUMARUL DE OUA SUNT CAM MARI,LA CARE SE ADAUGA SI MARGARINA(NISTE CHESTII NATURALE LA CARE S-AU ADAUGAT E-URI PENTRU A LE COMBINA FORTAT).E DREPT CA AZI SE GASESTE MARGARINA DE CALITATE,DAR TOT MARGARINA RAMANE.S-AR PUTEA INLOCUI CU O CANTITATE USOR MAI MICA DE UNT.
Tareeee