Petitchef

Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

INGREDIENTE pentru foi:

INGREDIENTE pentru crema:

Preparare

  • Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun intr-un vas pe foc. Dupa ce a dat in clocot, se adauga sarea si zaharul vanilinat.Se ia de pe foc, apoi se adauga amoniacul si ouale, amestecand continuu. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
  • Se imparte in 4. Se intind foile si se coc pe fundul tavii, cate 10-12 minute fiecare in cuptorul incins, la foc potrivit.Pentru crema, se pune la fiert apa cu 4 linguri de zahar, cele 3 linguri de cacao si cafeaua instant amestecand continuu, pana se ingroasa.Se da la o parte.
  • Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu 150 g zahar, se pun pe baie de aburi pe un alt vas si se amesteca continuu pana se formeaza o spuma albicioasa iar zaharul s-a topit.Cand am obtinut aceasta spuma de oua, se adauga incet, incet la compozitia de cacao si cafea racita, pana se obtine o compozitie omogena.
  • Margarina se freaca spuma apoi se toarna in ea , treptat, amestecul preparat anterior, pana se obtine o crema omogena.Asamblarea este extrem de simpla, adica se ia o foaie, se umple cu crema apoi urmatoarea foaie pana cand epuizam foile si crema.
  • Retinut putina crema , cu care decorat suprafata prajiturii, insa se poate folosi ciocolata topita.
    Se da la rece si se serveste a II-a zi pentri ca e mai molicica.


Poze

Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe
Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe - poza 2
Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

25/12/2016

O RETETA CLASICA,AVAND SI CEVA ACCENTE MODERNE.DAR CA IN MAREA MAJORITATE A RETETELOR CLASICE,CANTITATEA DE ZAHAR SI NUMARUL DE OUA SUNT CAM MARI,LA CARE SE ADAUGA SI MARGARINA(NISTE CHESTII NATURALE LA CARE S-AU ADAUGAT E-URI PENTRU A LE COMBINA FORTAT).E DREPT CA AZI SE GASESTE MARGARINA DE CALITATE,DAR TOT MARGARINA RAMANE.S-AR PUTEA INLOCUI CU O CANTITATE USOR MAI MICA DE UNT.

(0) (0) Abuz
04/12/2012

Tareeee

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Biscuiti - bradut pentru craciun
Biscuiti - bradut pentru craciun
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează