Petitchef

BUDINCA DE TAPIOCA

Desert
4 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pun perlele de tapioca in lapte si se lasa 30 min apoi se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zaharul si esenta de vanilie. Se lasa la fiert la foc mic pentru 30 min amestecand continuu.
  • Perlele trebuie sa devina transparente si compozitia se va lega. Trebuie sa lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile si ulterior albusurile batute spuma. Dam la cuptor pentru cateva minute si budinca de tapioca este gata.
  • Mai facut pentru budinca asta si un sos caramel, super bun pe care puteti sa-l folositi si la alte retete sau cu inghetata merge foarte bine.Celelalte 8 linguri de zahar se pun intr-o tigaie la foc si se topesc, apoi adaugam untul, mai lasam cateva min pana ce face bule si apoi adaugam smantana dulce, amestecam continuu si lasam pe foc pana ce incepe sa se ingroase.
  • Cu cat il lasam mai mult cu atat va fi mai gros insa trebuie sa tinem cont de faptul ca o sa devina mai gros cand se va raci.Punem budinca in boluri sau pahare, adaugam putin sos caramel si ceva fructe din care avem prin casa si POFTA BUNA.


Poze

BUDINCA DE TAPIOCA
BUDINCA DE TAPIOCA - poza 2
BUDINCA DE TAPIOCA - poza 3
BUDINCA DE TAPIOCA - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

08/02/2014

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Cateva cuvinte despre... tapioca Cateva cuvinte despre... tapioca

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează