Se pun perlele de tapioca in lapte si se lasa 30 min apoi se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zaharul si esenta de vanilie. Se lasa la fiert la foc mic pentru 30 min amestecand continuu.
Perlele trebuie sa devina transparente si compozitia se va lega. Trebuie sa lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile si ulterior albusurile batute spuma. Dam la cuptor pentru cateva minute si budinca de tapioca este gata.
Mai facut pentru budinca asta si un sos caramel, super bun pe care puteti sa-l folositi si la alte retete sau cu inghetata merge foarte bine.Celelalte 8 linguri de zahar se pun intr-o tigaie la foc si se topesc, apoi adaugam untul, mai lasam cateva min pana ce face bule si apoi adaugam smantana dulce, amestecam continuu si lasam pe foc pana ce incepe sa se ingroase.
Cu cat il lasam mai mult cu atat va fi mai gros insa trebuie sa tinem cont de faptul ca o sa devina mai gros cand se va raci.Punem budinca in boluri sau pahare, adaugam putin sos caramel si ceva fructe din care avem prin casa si POFTA BUNA.
Comentarii:
Ok