Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina şi mixăm din nou foarte bine. Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare.
Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte.
Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă. Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante. Veţi vedea că deasupra se va forma un blat uşor crocant, iar sub el se va ascunde o cremă de budincă delicioasă.
Lapte cu lamaie? Nu se taie?Cand amestecam untul, zaharul, galbenusurile si zeama de lamaie, sa zicem ca este OK!...dar cand adaugam laptele...nu cred ca este o idee buna!
Comentarii (16):
Multumesc pt reteta
Si cu praful de copt ce facem?
Lapte cu lamaie? Nu se taie?Cand amestecam untul, zaharul, galbenusurile si zeama de lamaie, sa zicem ca este OK!...dar cand adaugam laptele...nu cred ca este o idee buna!
INGENIOASA RETETA, LA INDEMANA ORICUI SI PLACUTA LA GUST DE TOTI CEI CARORA LE PLAC DULCIURILE. PAROL ! CREDETI-MA SI INCERCATI !
Delicioasa
Am sa incerc s-o fac si eu, desi nu prea-mi place sa gatesc cu multa lamiie. sint sigura ca-i delicioasa!
Interesantabudinca,dar in loc de faina nu sa-r putea pune amidon?
Usor de preparat si repede de mancat......
Imi place mult.
Super , super buna ,merita incercata.