Budincă de lămâie

Un desert cu arome citrice, cu un blat uşor crocant care ascunde o budincă însiropată. Delicios de bună şi foarte simplu de pregătit!
Ingrediente
Preparare
- Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
- Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina şi mixăm din nou foarte bine. Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare.
- Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte.
- Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă. Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante. Veţi vedea că deasupra se va forma un blat uşor crocant, iar sub el se va ascunde o cremă de budincă delicioasă.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Multumesc pt reteta
anonymous
Si cu praful de copt ce facem?
anonymous
Lapte cu lamaie? Nu se taie?Cand amestecam untul, zaharul, galbenusurile si zeama de lamaie, sa zicem ca este OK!...dar cand adaugam laptele...nu cred ca este o idee buna!
anonymous
INGENIOASA RETETA, LA INDEMANA ORICUI SI PLACUTA LA GUST DE TOTI CEI CARORA LE PLAC DULCIURILE. PAROL ! CREDETI-MA SI INCERCATI !
anonymous
Delicioasa
anonymous
Am sa incerc s-o fac si eu, desi nu prea-mi place sa gatesc cu multa lamiie. sint sigura ca-i delicioasa!
anonymous
Interesantabudinca,dar in loc de faina nu sa-r putea pune amidon?
anonymous
Usor de preparat si repede de mancat......
anonymous
Imi place mult.
anonymous
Super , super buna ,merita incercata.
Punctează această reţetă