Petitchef

Briose cu Urda si Stafide

O reteta simpla, care poate fi pregatita cu doar cateva ingrediente, pe care aprope sigur le aveti deja in frigider.

Desert
10 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

10

Pentru aluat biscuiti :

Compozitie urda :

Preparare

  • Preparare aluat de biscuiti :
    Biscuitii se sfarama intr-un blender, si se pun apoi intr-un bol.

    Untul se pune intr-un vas pe foc pana se topeste, peste el se adauga laptele si se amesteca, apoi se toarna peste biscuiti.

    Pesmetul de biscuiti se amesteca bine cu laptele si untul, formand astfel baza brioselor.
  • Preparare compozitie cu urda :
    Se bat ouale cu iaurtul, se adauga apoi urda, mierea si aromele: coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie.

    Se amesteca totul bine si se incorporeaza stafidele care au stat in apa cateva minute pentru a se hidrata.
  • Coacere briose :
    Pentru coacere se vor folosi forme sau tava din silicon.

    In forme se pune cate o lingura din aluatul de biscuiti, apoi 2 linguri din amestecul cu urda.

    Se presara cateva stafide deasupra si se baga la cuptor.

    Briosele se lasa la copt 20 de minute, apoi se scot, se lasa cateva minute la racit si se orneaza cu zahar pudra.


Poze

Briose cu Urda si Stafide
Briose cu Urda si Stafide - poza 2

Întrebări:




Comentarii (36):

Lidia Gabriela, 23/10/2023

Foarte bună, atat pentru adulti cat si pentru copii. Lui bebe i-a placut! ❤️
Multumim pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2016

Asa si asa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
nimeni, 12/07/2015

O reteta minunata, usoara si destul de ieftina. Pofta buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/03/2015

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/03/2015

Sunt divine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Diana Lucia, 26/05/2020

Multumesc, o voi prepara cat de curand.

(0) (0) Abuz
08/02/2016

Merita incercata reteta ! Bravo.

(0) (0) Abuz
13/07/2015

Rapid si delicios

(0) (0) Abuz
12/07/2015

Multumesc pt.reteta,dar as vrea sa -mi spuneti temperatura la care se coc briosele.

(0) (0) Abuz
12/07/2015

De incercat

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează