Briose cu stafide
O delicioasa reteta pentru micul dejun sau de ce nu pentru o gustare in timpul zilei.
Ingrediente
1
Rețete inrudite
-
Briose butchy - briose fara unt
-
Brioșe inimă de sf valentin
-
Briose braziliene - queijadinhas
-
Briose cu dovlecel si branza de capra
Preparare
Preparare2 ore
Gătire25 min
- Puneti faina cernuta intr-un bol incapator, peste care adaugati ouale, untul la temperatura camerei, praful de sare si zaharul. Faceti o maia din laptele caldut o jumatate de lingurita de zahar si drojdia uscata, lasati cam 5 minute intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie pana se dizolva drojdia si se formeaza spuma la suprafata apoi adaugati-o peste restul ingredientelor, amestecati pana obtineti o coca moale. La final adaugati o lingura de ulei si framantai pana nu se mai lipeste de maini, lasati la crescut o ora intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu un prosop curat.
- Cand aluatul a crescut adaugati cealalta lingura de ulei si framantati din nou, apoi presarati stafidele pe suprafata de lucru framantand incontinuu pana incorporati stafidele.
- Impartiti aluatul in 12 bile egale si punetile intr-o tava de muffins unsa in prealabil cu putin ulei. Lasati sa creasca in tava cca 30 de minute intr-un loc caldut.
- Dupa ce briosele au crescut ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si punetile in cuptorul incins la 170C/325F/gaz3 pentru 15 minute apoi reduceti temperatura la 150C/300F/gaz2 pentru inca 10 minute.
- Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop curat si lasati-le sa se racoreasca, serviti cu unt si gem de capsuni , simple, sau de ce nu cu crema de vanilie.
POFTA BUNA!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/06/2012
Cam multe etape si mult efort,dar banuiesc ca merita in final sa gusti asa ceva