Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi laptele, smântâna și esența de vanilie. Lăsăm mixerul la o parte, luăm o lingură de lemn și începem să încorporăm făina. Am oscilat între 900 g și 1000 g pentru că este în funcție de cât sunt ouăle de mari și de consistența smântânii. Aluatul obținut se pune în folie și se dă la rece pentru o oră. Între timp scotem mașina de tocat și montăm aparatul special.
Biscuiții se fac lungi de 10-12 cm și de forma preferată. Biscuiții se pun în tava neunsă.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc ușor. Imediat ce se scot din cuptor se dau prin zahăr pudră. Se servesc după ce s-au răcit.
Eu am aceasta reteta (fix asta), si am plecat de acasa (in alt oras), si aici voiam sa pregatesc acesti biscuiti dar reteta era acasa, am stat 30 de minute sa o caut, am incercat multe retete si asta e cea mai buna!! O recomand!! E usor de facut si foarte gustoasa!!
Comentarii (25):
Eu am aceasta reteta (fix asta), si am plecat de acasa (in alt oras), si aici voiam sa pregatesc acesti biscuiti dar reteta era acasa, am stat 30 de minute sa o caut, am incercat multe retete si asta e cea mai buna!! O recomand!! E usor de facut si foarte gustoasa!!
Delicios! Nu ezitati sa aplicati reteta. Sunt foarte buni!
Si noua ne-a iesit foarte bine!
Delicioasa
Ffffffffffffff buni
Bun
Super!!!!!!!
Amintire din copilarie !
Prea mult praf de copt!Cu siguranta se simte in aluat!
F bunaaaaaaaaa