Aceasta este reteta de baza puteti sa mai adaugati ghimbir, coaja de portocala, coaja de lamaie, nucsoara, cuisoare, scortisoara, sau orice alte esente, dupa gustul fiecaruia A mai adaugat o lingurita de ghimbir si putina nucsoara! De asemenea, insist asupra rolului sarii in compozitia biscuitilor! Sarea este foarte importanta pentru ca evidentiaza toate celelale arome! Acesta este rolul sarii in compozitia dulciurilor in general.
Bun framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si incarcam presa pentru biscuiti, despre care v-a povestit aici. Alegem capatul in forma de steluta, pentru bastonase si "apasam tragaciul".
Asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 180 C pentru 10-12 minute, sau pana cand biscuitii sunt rumeniti pe margini. Nu uitam sa asezam biscuitii la distanta unul fata de celalalt pentru ca se mai latesc la copt.
Dupa coacere ii putem orna cu ciocolata alba si/sau ciocolata cu lapte si bomboane decor pentru prajituri sau ii putem consuma ca atare. A ornat cu glazura de ciocolata alba si cu lapte obtinute astfel: a pus cateva bucati de ciocolata la topit pe baie de aburi, si a adaugat un strop de ulei de masline.
A uns capetele biscuitilor cu ciocolata si a presarat bomboane decor. Efectul a fost uimitor.
Comentarii:
Orcum este bun cu untura ,dar cel mai gustos se face cu unt adevarat.
Buni, buni, buni! Toti s-au bucurat, de la mic la mare!
Arata super dar nui stiu gustu o sa incerc si eu