O reţetă simplă dar foarte gustoasă, acest desert va fi întotdeauna pe placul tuturor, iar timpul de preparare nu depăşeşte câteva minute. Aşadar, pentru batonul de arahide cu miere şi ciocolată vom avea nevoie de următoarele:
Într-un bol vom amesteca pur şi simplu arahidele cu mierea şi ciocolata rasă pe răzătoarea mică şi vom săra compoziţia după gust. Pentru a obţine aspectul dorit, aceasta va fi turnată în forme dreptunghiulare, pătrate, sau în orice altă formă dorită. După preparare, desertul se pune la congelator până cănd acesta capătă consistenţă solidă.
Notă: Atenţie la cantitatea de sare folosită. Sarea are rolul de a scoate în evidenţă aroma desertului însă în cantitate prea mare gustul acestuia va avea de suferit. În cazul în care vi se pare că desertul este prea sărat, adăugaţi încă o linguriţă de miere şi amestecaţi din nou. Pentru servire, se recomandă ca desertul să fie rece, el fiind ţinut în permanenţă în congelator.