3 feluri de " checuri pufoase "
Ingrediente
6
Pentru aluat:
Pentru amestecul cu vanilie:
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Preparare Ouale se separa;albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul adaugat cate putin,pana rezulta o bezea spumoasa.
- Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele si esenta.Se amesteca cu albusurile spuma.Se pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,pastrandu-se cateva linguri care se amesteca cu cacaoa.
- Se toarna compozitia cu cacaoa deasupra si cu ajutorul unui betisor se amesteca cu miscari circulare. Chec cu ciocolata si aroma de vanilie.
- Bateti spuma untul si zaharul. Adaugati ouale si bateti pana cand obtineti o masa omogena de culoare galben deschis.
- Topiti glazura la bain-marie si adaugati-o in aluatul preparat mai sus. Amestecati faina, sarea si praful de copt. Turnati din cand in cand laptele, pana cand aluatul devine moale si fin.
- .Incingeti cuptorul la 180 ºC. Amestecati smantana cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Ungeti o tava cu grasime sau tapetati-o cu hartie pentru copt. Turnati aluatul cu glazura de ciocolata.
- Turnati, de asemenea, amestecul cu smantana si, cu ajutorul unei furculite, treceti-l prin aluat. Astfel se va forma aspectul marmorat. Dati prajitura la cuptor si coaceti-o cca. 40 de minute. Lasati-o sa se raceasca in tava Apoi serviti-o impreuna cu cei dragi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: