Preparare Ouale se separa;albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul adaugat cate putin,pana rezulta o bezea spumoasa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele si esenta.Se amesteca cu albusurile spuma.Se pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,pastrandu-se cateva linguri care se amesteca cu cacaoa.
Se toarna compozitia cu cacaoa deasupra si cu ajutorul unui betisor se amesteca cu miscari circulare. Chec cu ciocolata si aroma de vanilie.
Bateti spuma untul si zaharul. Adaugati ouale si bateti pana cand obtineti o masa omogena de culoare galben deschis.
Topiti glazura la bain-marie si adaugati-o in aluatul preparat mai sus. Amestecati faina, sarea si praful de copt. Turnati din cand in cand laptele, pana cand aluatul devine moale si fin.
.Incingeti cuptorul la 180 ºC. Amestecati smantana cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Ungeti o tava cu grasime sau tapetati-o cu hartie pentru copt. Turnati aluatul cu glazura de ciocolata.
Turnati, de asemenea, amestecul cu smantana si, cu ajutorul unei furculite, treceti-l prin aluat. Astfel se va forma aspectul marmorat. Dati prajitura la cuptor si coaceti-o cca. 40 de minute. Lasati-o sa se raceasca in tava Apoi serviti-o impreuna cu cei dragi.
Comentarii:
Superba
Excelent