Petitchef

Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Blat:

Mousse de ciocolata cu lapte:

Mousse de ciocolata alba:

Preparare

  • Se separa ouale. Galbenusurile, zaharul, apa si cacaua si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.
    Albusurile se bat spuma tare si se adauga incet compozitiei de cacao. Se incorporeaza cu mare grija faina, amestecand de sus in jos.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si fainasi se coace in cuptorul incins la 180o C pentru circa 35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce se raceste se taie blatul in foi subtiri de 1-1,5 cm.
  • Tortul se monteaza intr-o "carapace" construita din foile rezultate, ajutandu-ne de un inel special, care in cazul meu este, de data aceasta... patrat.
    Pentru ca este un tort cu trei feluri de ciocolata vom folosi pentru creme ciocolata neagra, cu lapte si alba.
  • Mousse de ciocolata neagra:270 g ciocolata neagra, cu un continut de 75% cacao; 540 ml frisca lichida ;4 g gelatina fin maruntita. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece. Intr-o craticioara se incalzesc pe foc mic ciocolata si 270 ml smantana dulce,
    amestecandu-se continuu pana cand se topeste ciocolata. Se trage de pe foc si cand nu mai este foarte fierbinte se incorporeaza gelatina. Se lasa sa se raceasca. Separat, se bate batz restul de frisca si se amesteca usor cu crema de ciocolata, racita.
  • Se toarna compozitia in carapacea construita din blat si se baga la frigider.
    Se prepara la fel la mousse-ul de ciocolata neagra. Stratul de mousse se toarna peste cel de ciocolata neagra, care intre timp s-a intarit, apoi se introduce din nou tortul in frigider.
  • Se prepara la fel ca mousse-ul de ciocolata neagra. Se toarna mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua straturi, se inchide carapacea cu ultima foaie de blat si se introduce tortul la frigider pentru cel putin 4 ore.
  • Pentru ca cele trei straturi de mousse sa iasa drepte si de dimensiuni egale eu folosesc pentru fiecare dintre ele aceleasi cantitati de ciocolata si de frisca si le torn cand sunt inca putin caldute si mai fluide. Cantitatea de gelatina este singura care variaza de la o crema la alta, in functie de cantitatea de cacao continuta de ciocolata.
  • Dupa perioada de repaos in care cele trei straturi de mousse se intaresc in frigider, se scoate inelul din jurul tortului, se ajusteaza marginile cu un cutit bine ascutit si se imbraca tortul cu un strat subtire de unt. Se vor acoperi astfel toate imperfectiunile si tortul nostru va fi pregatit pentru dulcea haina de fondant. Decorul este la alegerea fiecaruia. A ales unul care sa-i reprezinte pe cei doi sarbatoriti, o fila din povestea lor zilnica. Sper ca le-a placut.


Poze

Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie
Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie - poza 2
Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie - poza 3
Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie - poza 4
Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie - poza 5
Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie - poza 6

Întrebări:




Comentarii (18):

21/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Super!

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Merita incercat!Numai ca nu stiu de unde sa cumpar fondant!:(

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Nemaipomenit

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Arata f.f.f.f.f bine si cred la fel de bun......

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Very nice

(0) (0) Abuz
05/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
23/07/2013

Bun

(0) (0) Abuz
18/03/2013

Superr

(0) (0) Abuz
07/08/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează