Se separa ouale. Galbenusurile, zaharul, apa si cacaua si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se adauga incet compozitiei de cacao. Se incorporeaza cu mare grija faina, amestecand de sus in jos.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si fainasi se coace in cuptorul incins la 180o C pentru circa 35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce se raceste se taie blatul in foi subtiri de 1-1,5 cm.
Tortul se monteaza intr-o "carapace" construita din foile rezultate, ajutandu-ne de un inel special, care in cazul meu este, de data aceasta... patrat. Pentru ca este un tort cu trei feluri de ciocolata vom folosi pentru creme ciocolata neagra, cu lapte si alba.
Mousse de ciocolata neagra:270 g ciocolata neagra, cu un continut de 75% cacao; 540 ml frisca lichida ;4 g gelatina fin maruntita. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece. Intr-o craticioara se incalzesc pe foc mic ciocolata si 270 ml smantana dulce, amestecandu-se continuu pana cand se topeste ciocolata. Se trage de pe foc si cand nu mai este foarte fierbinte se incorporeaza gelatina. Se lasa sa se raceasca. Separat, se bate batz restul de frisca si se amesteca usor cu crema de ciocolata, racita.
Se toarna compozitia in carapacea construita din blat si se baga la frigider. Se prepara la fel la mousse-ul de ciocolata neagra. Stratul de mousse se toarna peste cel de ciocolata neagra, care intre timp s-a intarit, apoi se introduce din nou tortul in frigider.
Se prepara la fel ca mousse-ul de ciocolata neagra. Se toarna mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua straturi, se inchide carapacea cu ultima foaie de blat si se introduce tortul la frigider pentru cel putin 4 ore.
Pentru ca cele trei straturi de mousse sa iasa drepte si de dimensiuni egale eu folosesc pentru fiecare dintre ele aceleasi cantitati de ciocolata si de frisca si le torn cand sunt inca putin caldute si mai fluide. Cantitatea de gelatina este singura care variaza de la o crema la alta, in functie de cantitatea de cacao continuta de ciocolata.
Dupa perioada de repaos in care cele trei straturi de mousse se intaresc in frigider, se scoate inelul din jurul tortului, se ajusteaza marginile cu un cutit bine ascutit si se imbraca tortul cu un strat subtire de unt. Se vor acoperi astfel toate imperfectiunile si tortul nostru va fi pregatit pentru dulcea haina de fondant. Decorul este la alegerea fiecaruia. A ales unul care sa-i reprezinte pe cei doi sarbatoriti, o fila din povestea lor zilnica. Sper ca le-a placut.
Comentarii (18):
Delicios
Super!
Merita incercat!Numai ca nu stiu de unde sa cumpar fondant!:(
Nemaipomenit
Arata f.f.f.f.f bine si cred la fel de bun......
Very nice
Super
Bun
Superr
Excelent