Gelatina se hidrateaza in putina apa. Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.
In cratita in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam primul blat pe care il insiropam cu jumatate din sirop. Peste primul blat punem mousse-ul de ciocolata cu lapte si punem vasul in frigider.
Ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba. Procedam la fel ca si la primul mousse, turnam peste cel de ciocolata cu lapte.
Apoi facem cel de-al treilea mousse, de ciocolata amaruie.Dupa ce si acesta s-a intarit putin, punem cel de-al doilea blat insiropat. Acoperim cu folie si lasam in frigider peste noapte. A doua zi rasturnam tortul pe un platou si il glazuram. Asta e artea cea mai dificila.
Se amesteca zaharul cu cacao apoi se adauga frisca si apa(150 ml) restul de apa este pentru a inmuia gelatina.Se pun pe foc amestecand continuu timp de 10 minute. Se strecoara pentru a nu mai avea nici un bulgare de cacao si se adauga gelatina .
La mine n-a fost nevoie pentru ca mi-a iesit foarte fina, fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se trece la glazurarea tortului. A pus tortul pe un gratar, gratarul peste o cratita mare in care sa se scurga surplusul de glazura. Turnam cu polonicul pe mijlocul tortului si lasam sa curga singura. Dupa care colectam toata glazura din cratita mare si turnam din nou. Repetam operatiunea pana nu mai ramane glazura. A glazurat de 3 ori.
Lasam sa se intareasca glazura, dupa care punem ornamentele. A optat pentru trandafiri galbeni, desi am facut si cativa albi, mi s-a parut ca arata mai bine asa cu trandafiri galbeni. Dar poate ca sunt putin subiectiva, imi plac tare mult trandafirii galbeni.