Mi-a venit aceasta intrebare de curand, dupa ce ulterior mancasem o portie de weges la Mac si ma intrebam daca nu cumva as putea sa-mi fac singura acasa weges. Acasa oricum ar fi mai ieftin de facut, mai sanatos si cantitatea obtinuta mult mai are.
Dupa cateva search-uri pe google, am gasit o reteta si am zis sa o incerc, momentan pe o cantitate minima de cartofi sa vad cum iese.
Asadar, am luat cativa cartofi noi, din aia din plasa mic pe care scrie ca sunt buni pentru salate (fiert) si care au coaja subtire. Am ales cartofi mici, i-am taiat in patru si i-am semicuratat de coaja cu cutitul, dupa care i-am lasat in apa rece cu sare 30 de minute.
Am preparat amestecul pentru ei din urmatoarele condimente: chili, curry, piper alb amestecat cu negru si boia. Am presarat condimentele pe un tocator si am tavalit cartofii bine storsi de apa prin ele. I-am pus separat intr-un bol si am bagat la congelator pana a doua zi (ideea e sa-i tii acolo minim 3-4 ore).
A doua zi, dupa 30 de minute la cuptor, cam asa aratau cartofii mei weges. Mai mergeau lasati putin: 5-10 minute maxim. Au fost buni si ceva mai sanatosi decat la Mac, caci au sarit peste baia de ulei. E ok, data viitoare pregatesc o cantitate mai mare ca sa o depozitez in congelator!
Pofta Buna!