Cum faci din albusuri bezea
Ca sa iasa bezeaua frumoasa trebuie sa ai grija de cateva lucruri
Sa folosesti un castron de sticla/portelan/inox spalat si uscat foarte bine, ca sa nu ramana nici o urma de grasime. Castronul de plastic este indicat doar in cazul in care il folosesti NUMAI pentru batut albusuri in el. (eu am un castron pentru albusuri si unul pentru creme)De asemenea ustensilele cu care bati bezeaua trebuie sa fie spalate foarte bine si uscate. Sparge fiecare ou pe rand, si pune albusul intr-o canuta. Ai grija sa nu cada in albus nici o urma de galbenus. Daca se intampla asta, nu folosi albusul respectiv la bezea. Daca nu are urme de galbenus, poti pune albusul in castronul unde le vei bate. Repeta pana ai separat toate ouale.La inceput bate albusurile la o treapta mica a mixerului, ca sa intre cat mai mult aer. Cand albusul s-a intarit si rasturnat nu mai cade din castron, incepe sa adaugi zaharul, cate o lingura. Bate la o treapta mijlocie a mixerului pana ce ai terminat zaharul.
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete