V-ați săturat de chipsurile tipice de cartofi, biscuiții industriali și pâinea prăjită la ora gustării? Este timpul pentru o schimbare! Iată o alternativă nutritivă și delicioasă: chipsurile din cartofi dulci. Această gustare sănătoasă nu este doar ușor de preparat, ci și perfectă pentru a satisface acele pofte subite, fără a trebui să vă faceți prea multe griji cu privire la numărarea caloriilor. Imaginați-vă savurând aceste chipsuri crocante din cartofi dulci, cu culoarea lor vibrantă și aroma lor captivantă în doar câteva minute, datorită cuptorului dvs. cu microunde. Săriți peste gustările procesate și încercați-le astăzi.
mandolină (sau cuțit ascuțit sau robot de bucătărie)
Hârtie de copt
Preparare
Se descojește și se taie cartoful dulce în felii foarte subțiri, folosind o mandolină sau un robot de bucătărie.
Puneți feliile de cartof dulce într-un castron și adăugați un strop de ulei, sare și ierburi provensale (acestea din urmă sunt opționale). Se amestecă bine cu mâinile, astfel încât toate feliile să fie bine impregnate.
Se așază feliile de cartof dulce într-un vas puțin adânc cu hârtie de copt pe el. Aranjați feliile de cartofi dulci astfel încât să nu se suprapună una peste alta.
Se coc în cuptorul cu microunde la putere maximă (800W) timp de aproximativ 5-8 minute, până se întăresc. Deschideți ușa cuptorului cu microunde din când în când pentru a lăsa aburul să iasă, ceea ce va permite chipsurilor să se usuce frumos.
La final, se scoate din cuptorul cu microunde și se lasă să se răcească complet înainte de servire. Gata!
Cum pot varia aroma chipsurilor din cartofi dulci? Nu ezitați să vă personalizați chipsurile din cartofi dulci adăugând diferite condimente: usturoi pudră, ceapă pudră, paprika, piper negru proaspăt măcinat, curry, ras el hanout.... Există atât de multe opțiuni!
O altă opțiune este să variați tipul de ulei folosit pentru a le impregna. În loc de ulei de măsline, puteți folosi ulei de susan sau un ulei aromat, fie el de busuioc sau de trufe...
Ce se întâmplă dacă nu am cuptor cu microunde? Puteți prepara această gustare sănătoasă în cuptor. Procedura va fi aceeași, dar va trebui doar să gătim, într-un cuptor preîncălzit la 180º, timp de aproximativ 15 minute (timpul poate varia în funcție de cuptor).
Cât timp pot păstra aceste chipsuri de cartofi dulci? Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata și s-au răcit. Aceste chipsuri se umezesc ușor și, deși au în continuare o aromă perfectă, își pierd efectul crocant caracteristic.
Sfaturi suplimentare: * Nu uitați să lăsați chipsurile să se răcească complet înainte de a le mânca. Acest pas este foarte important pentru ca acestea să fie cu adevărat crocante.
* Timpul de gătire este estimativ. Acesta va depinde de grosimea cu care ați tăiat feliile (asigurați-vă că sunt foarte subțiri) sau de puterea cuptorului dvs. cu microunde. Dacă vedeți că chipsurile dvs. mai au nevoie de puțin timp, nu ezitați să le scoateți, să le întoarceți și să le mai gătiți câteva minute.
* Dacă preferați, puteți pulveriza uleiul pe feliile de cartof dulce cu un spray sau îl puteți aplica cu o pensulă de bucătărie. Nu uitați să faceți acest lucru pe ambele părți.