Încălzim cuptorul la 180 grade C. Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare. Între timp spălăm cartofii.
Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm. Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline.
Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Condimentăm cu nucșoară, sare și piper Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.
1.Mi se pare cam excesiv sa fie si fierti si apoi bagati la cuptor, si inca aproape o ora, si taiati cam prea subtire . Se vor face terci ! Desi sunt foarte tari cand sunt cruzi, la copt se inmoaie repede si se topesc in gura. Deci nu vad rostul fierberii prealabile 2. Consider ca sunt mai gustosi cu lime si cu ghimbir.
Comentarii:
Tototul ok ,dar fara fierbere.
Foarte gustos
Binisor
1.Mi se pare cam excesiv sa fie si fierti si apoi bagati la cuptor, si inca aproape o ora, si taiati cam prea subtire . Se vor face terci ! Desi sunt foarte tari cand sunt cruzi, la copt se inmoaie repede si se topesc in gura. Deci nu vad rostul fierberii prealabile
2. Consider ca sunt mai gustosi cu lime si cu ghimbir.