Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

poate fi garnitura perfecta

Ingrediente

4

Preparare

Preparare5 min
Gătire1 oră
  • Încălzim cuptorul la 180 grade C.
    Umplem o oală cu apă și o punem la fiert.
    Adăugăm și o linguriță de sare.
    Între timp spălăm cartofii.
  • Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute.
    Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm.
    Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline.
  • Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe.
    Condimentăm cu nucșoară, sare și piper
    Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

29/09/2019

Tototul ok ,dar fara fierbere.

(0) (0) abuz
Elena, 20/01/2019

Foarte gustos

(0) (0) abuz
24/07/2014

Binisor

(0) (0) abuz
24/07/2014

1.Mi se pare cam excesiv sa fie si fierti si apoi bagati la cuptor, si inca aproape o ora, si taiati cam prea subtire . Se vor face terci ! Desi sunt foarte tari cand sunt cruzi, la copt se inmoaie repede si se topesc in gura. Deci nu vad rostul fierberii prealabile
2. Consider ca sunt mai gustosi cu lime si cu ghimbir.

(0) (0) abuz