Am facut astazi aceste bomboane care au fost foarte bune. Am spus ca au fost pentru ca s-au terminat :) .
Nu am sa pun cantitati pentru ca depinde de cantitatea care vrei sa o faci si de formele ce le ai .
Am sa explic procesul de fabricare care este foarte importat sa se urmeze pas cu pas.
Secretul bomboanelor este o ciocolata buna , o umplutura buna si un bun amestec al ciocolatei topite.
Pentru a da forma bomboanelor avem nevoie de forme speciale pentru bomboane .Se gasesc din plastic, din silicon, din policarbonat ...
Se pune ciocolata intr-un bol si se topeste in microunde , 3/4 din cantitatea ei. Se scoate si se amesteca pana cand s-a topit toata ciocolata. Ciocolata puteti folosi cu lapte , neagra , alba ... dupa preferinta fiecaruia.
Atentie trebuie amestecata foarte bine. In cazul in care nu ati amestecat bine, ceea ce se intampla este ca dupa ce aceasta s-a intarit , pe langa ca nu va fii lucioasa , o sa apara niste dungi albicioase pe ea. Tot acest defect rezultat ,este pentru ca untul de cacao nu s-a omogenizat bine cu restul ingredientelor pe care le contine ciocolata.
Imaginati-va ca amestecati ulei cu apa. In momentul cand ati lasat de amestecat , imediat uleiul se separa de apa. Acelasi proces este si in ciocoata ,pentru ca are multa grasime. De aceea imediat ce ati amestecat trebuie sa turnati in forme.
Inca ceva ce trebuie sa stiti inainte de a turna ciocolata . Normal se face cu termometrul ,poate ati auzit. Eu fac fara termometru. Asa m-a invatat un mare cofetar. Atingeti cu degetul ciocolata iar cand o simtiti un pic calduta spre rece, se poate turna . Adica sa nu o simtiti nici calda nici rece.
Trebuie umplute formele cu ciocolata apoi se intoarce forma astfel incat sa curga tot surplusul de ciocolata . Se intoarce deasupra bolului in care s-a topit toata ciocolata .
Cu un spaclu sau o lama dreapta se inlatura toata ciocolata ce se afla pe langa gauri astfel incat in momentul cand scoateti bomboana din forma sa nu aiba aschiute pe langa ea.
Se face o crema din unt si nutela care se freaca bine , se pune intr-un pos de hartie sau o punga gaurita si se umple golurile din bomboane, 3/4 din inaltimea acestora.
Se toarna ciocolata topita astfel incat sa se inchida bomboanele la fund , se bate un pic forma de masa ca sa se aseze crema si ciocolata , apoi se face aceeasi operatie ca si dupa ce am turnat primul rand de ciocolata. Se inlatura su un spaclu toata ciocolata de pe langa gauri .
Se lasa in forme cel putin 30 mim dupa care se intorc si se bat de masa ca sa iasa. Se pot tine la frigider sa se intareasca.
Comentarii:
SUPER