Trufe de ciocolata neagra(dark chocolate truffles)

Aperitiv
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

6

iar pentru acoperit trufele:

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Untul si cu smintina,amestecate intr-un vas se pun la foc mic si se aduc la fierbere.cind vedem primele bule ce anunta fierberea,luam de pe foc vasul si turnam continutul peste ciocolata,lasind asa 5 minute.apoi amestecam bine, adaugam romul,omogenizam si depozitam peste noapte in frigider ca sa se intareasca intreaga compozitie.
  • Daca ne grabim putem folosi si congelatorul,compozitia e intarita in cca 3 ore.
    a doua zi luam cu lingurita din compozitie si tavalim prin nuca de cocos,formind mici bilute intre palme,cu un diametru aproximativ de 2-2,5 cm ,pe care tavalim apoi prin cacao.
  • A apelat la o prima acoperire cu nuca de cocos pentru a mai "scapa" de consistenta extrem de lipicioasa a masei de ciocolata si o prelucrare mai usoara, cocosul rezervind trufelor o discreta aroma si textura,ambele placute .
  • Trufele astfel obtinute le depozitam in hirtiutele sustinatoare si ulterior in cutii de carton, ele rezistind citeva saptamini in frigider si luni de zile in congelator.

Punctează această reţetă

AAlisons

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Rpdica

Pare a fi f.f. buna

abuz