Va pun si poza cu diferitele "invelisuri" cu care se presupunea ca voi acoperi trufele.se presupunea, am zis caci pana la urma .Pune frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata simpla si toarna deasupra frisca fierbinte:Amesteca bine cu o lingura sau bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:
Toarna jumatate din acest amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele adauga coniacul iar in celalalt cafeaua neagra. Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac doar portia cu cafea a ramas intacta si de care folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe!
Da la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc.Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Da la congelator pentru minim 15 minute, pentru a se putea intari compozitia si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii.
Dupa ce ai terminat "de modelat", pune tava in congelator:Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata.
Asteapta putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si aseaza trufa din nou pe tava. Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale iar restul lasa-le simple
Bunicele, dar atentie: trufele nu sunt atat de rotunde, Aceste bomboane ca caror reteta ati dat-o seamana, mai de graba, cu visinele in ciocolata. Trufele au o forma aproape nedefinita (asa cum sunt ele, ciupercile, in natura) si, de cele mai multe ori, sunt date prin pudra de cacao cu tot cu crusta de ciocolata. Incercati si-o sa va placa maxim!
Comentarii:
Bunicele, dar atentie: trufele nu sunt atat de rotunde, Aceste bomboane ca caror reteta ati dat-o seamana, mai de graba, cu visinele in ciocolata. Trufele au o forma aproape nedefinita (asa cum sunt ele, ciupercile, in natura) si, de cele mai multe ori, sunt date prin pudra de cacao cu tot cu crusta de ciocolata. Incercati si-o sa va placa maxim!
De incercat
Arata f.bine!
Interior cu visine din visinata!
Trufele se mananca dupa maxim 1 saptamana nu o luna...Dar au iesit bune
Super buneeeee
Fenomenal me encanta
Sunt ft bune