Facut doar jumatate de portie, deci ingredientele injumatatite. Un consiliu: smochinele trebuie sa fie mature, cules cam verzi.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade si ne apucam de treaba. Cu un prosop umed stergem smochinele. Spalam si lamiia , dam prin razatoarea coaja si stoarcem zeama de lamiie.
Taiem in forma de cruce smochinele, doar pina la jumatate, gresit si taiat cam multisor, iar cind scos de la cuptor, s-au cam desfacut. Deci, le taiem doar pina la jumatatea inaltimii lor.
Asezam smochinele intr-o tava pentru cuptor, a mea e transparenta si nu se prea observa ca sint in ea, iar in crestatura facuta, punem un virf de lingurita de zahar si o bucatica de unt.
Varsam deasupra marsala, adaugam si coaja de lamiie, sucul de lamiie, restul de zahar si de unt. Bagam la cuptor timp de 10 minute, luind din cind in cind cu lingura sucul din tava cu care stropim smochinele.
Intr-o tigaita antiaderenta, punem migdalele "feliute" si le prajim circa 3-4 minute, pina cind vor prinde culoare, dupa care le rasturnam pe o farfurie, altfel riscam sa se arda.
Brinza o trecem printr-o sita .Servim smochinele caldute cu o mingiuta de ricotta, citeva migdale prajite, o lingurita din sucul lasat in tava si un firisor de miere.
Comentarii:
Penibila !!!