Saratele cu untura si cornulete sarate

Saratele cu untura si cornulete sarate
Aperitiv
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se pune drojdia sa creasca (50g de drojdie, putina sare, zahar si faina in 100ml lapte caldut);
    - in aluat se pun 750g de faina, drojdia, 2 oua, 100ml de lapte, 1 lingurita de sare si aproximativ 250g de untura.
  • Se pune drojdia sa creasca (50g de drojdie, putina sare, zahar si faina in 100ml lapte caldut);
    - in aluat se pun 750g de faina, drojdia, 2 oua, 100ml de lapte, 1 lingurita de sare si aproximativ 250g de untura.
  • Daca este necesar se mai adauga lapte caldut. Se lasa 1/2 ora sa creasca. Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
  • Daca este necesar se mai adauga lapte caldut. Se lasa 1/2 ora sa creasca. Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
  • Saptamana trecuta facut si cornulete sarate de ziua de nastere a fetitei mele, Viola. Aceasta reteta invatat de la matusa mea. Ea le face mici si toate au aceeasi marime. Mie nu-mi ies chiar la fel, dar gustul lor ne place mult. pus 50 g drojdie sa creasca ca si la reteta anterioara.
  • Saptamana trecuta facut si cornulete sarate de ziua de nastere a fetitei mele, Viola. Aceasta reteta invatat de la matusa mea. Ea le face mici si toate au aceeasi marime. Mie nu-mi ies chiar la fel, dar gustul lor ne place mult. pus 50 g drojdie sa creasca ca si la reteta anterioara.
  • Pentru aluat amestecat 500g de faina, galbenusul a 2 oua, 250g de margarina Rama, 2 lingurite de sare, drojdia si 1 cutie de smantana.
    Din aluat format mici mingi si intins avand grija sa pastreze forma rotunda. Fiecare parte impartit in 8 parti si format cornuletele.
  • Pentru aluat amestecat 500g de faina, galbenusul a 2 oua, 250g de margarina Rama, 2 lingurite de sare, drojdia si 1 cutie de smantana.
    Din aluat format mici mingi si intins avand grija sa pastreze forma rotunda. Fiecare parte impartit in 8 parti si format cornuletele.
  • Pus in tava, uns cu ou batut si copt.Aceste prajituri ii plac nu numai copiilor dar si noua. Merg foarte bine chiar langa o bere rece .
  • Pus in tava, uns cu ou batut si copt.Aceste prajituri ii plac nu numai copiilor dar si noua. Merg foarte bine chiar langa o bere rece .

Punctează această reţetă

RReka77

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super bune

abuz

anonymous

Excelent!!! am umplut cornuletele cu o pasta de ton in ulei de masline si masline verzi... mmmmmm

abuz

anonymous

Foarte bune

abuz

anonymous

Super bune

abuz

anonymous

Este fff buna :)) multumesc!!!!!

abuz

anonymous

Felicitari

abuz