Legumele in prealabil fierte (de preferinta in supa.Primesc un gust mai bun)si restul care nu trebuie fierte, se taie in cubulete nu prea mari.Daca mazarea este de la congelator acesta se pune sa de-a si ea intr-un clocot cu legumele.
Maioneaz se amesteca cu iaurtul si se condimenteaza cu sare si piper.In apa rece se pun la inmuiat pentru min. 5 min. folie de gelatina.Laptele se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiat si stoarsa putin.Gelatina dizolvata se amesteca cu masa de maioneza +iaurt si astefel se amesteca cu legumele.
Totul se amesteca bine , se degusteaza eventual condimenteaza sis e lasa la friginder ca. 10-15 min , pina ce umplutura se intareste putin.Dupa aceea fiecare felie de sunca se umple cu acesta umplutura , se ruleaza si aseaza pe un platou.
Eventual daca este necesar se gelatineaza deasupra cu gelatina dozolvata in apa sau supa clara.Daca se decoreaza cu legume si acestea se pot gelatina.