Freci mierea cu uleiul,pus picatura cu picatura,sare si un varf de cutit de bicarbonat dizalvant in rom.Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale.Intinzi 4 foi.
Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem,presari nuca macinata amestecata cu zahar vanilat,apoi rulezi.Coci cele 4 foi in tava unsa si tapetata cu faina,la foc potrivit,timp de 40 minute.Cand s-au copt foile,presari zahar pudra,lasi la racit si,cand s-a racit,tai rulada felioare cam de 2 cm latime.Este o rulada gustoasa,dar si satioasa,datorita nucilor din compozitie.
Daca trecem peste micile greseli de prezentare a modului de preparare,este o prajitura buna de post. sa nu mai fim atat de carcotasi si sa luam si partea buna. am gatit aceasta prajitura" cu bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie" si este foarte buna,iar timpul de coacere difera de tipul cuptorului,eu am copt in jur de 30-40 minute,la o temperatura de aproximativ 160-180grade.
Interesanta reteta dar am o nesiguranta : ca sa se coaca 40 min, jos cred ca se arde si sus se usuca, banuiesc....De obicei ruladele se fac asa :intai pandispanul, se ruleaza in servet de panza sa nu se sparga, se deruleaza se pune umplutura si iar il rulam. O sa incerc totusi. Dar mai am o observatie de facut.In prezentarea retetei spuneti niste inexactitati, dupa cum veti vedea: Tipul rețetei: Aperitiv---------nu zau? e un desert stimabile! Numarul de porții: 4 porții........doar atat?o rulada e o portie?, sunt cel putin 4 /rulada, deci total 16 portii Timpul de preparare: 30 minute-daca esti profesionist faci compozitia aluatului, intinzi cu facaletul 4 foi, faci compozitia umpluturii, o intinzi pe aluat, le rasucesti cu grija, le pui in tava si apoi in cuptor....cam 45 minute -o ora, daca esti cu experienta.Timpul de gătire: 30 minute Gata în: 1 oră Dificultate: Foarte ușor-usor?....este o prajitura de dificultate cel putin medie "bicarbonat dizolvant in rom" cred ca e o greseala de tastare
Comentarii:
Daca trecem peste micile greseli de prezentare a modului de preparare,este o prajitura buna de post.
sa nu mai fim atat de carcotasi si sa luam si partea buna.
am gatit aceasta prajitura" cu bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie" si este foarte buna,iar timpul de coacere difera de tipul cuptorului,eu am copt in jur de 30-40 minute,la o temperatura de aproximativ 160-180grade.
Interesanta reteta dar am o nesiguranta : ca sa se coaca 40 min, jos cred ca se arde si sus se usuca, banuiesc....De obicei ruladele se fac asa :intai pandispanul, se ruleaza in servet de panza sa nu se sparga, se deruleaza se pune umplutura si iar il rulam. O sa incerc totusi.
Dar mai am o observatie de facut.In prezentarea retetei spuneti niste inexactitati, dupa cum veti vedea:
Tipul rețetei: Aperitiv---------nu zau? e un desert stimabile!
Numarul de porții: 4 porții........doar atat?o rulada e o portie?, sunt cel putin 4 /rulada, deci total 16 portii
Timpul de preparare: 30 minute-daca esti profesionist faci compozitia aluatului, intinzi cu facaletul 4 foi, faci compozitia umpluturii, o intinzi pe aluat, le rasucesti cu grija, le pui in tava si apoi in cuptor....cam 45 minute -o ora, daca esti cu experienta.Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor-usor?....este o prajitura de dificultate cel putin medie
"bicarbonat dizolvant in rom" cred ca e o greseala de tastare
Bicarbonat de sodiu,pe ce lume traiestii !!!!!!!!! care se dizolva in zeama de lamiie sau otet .
"bicarbonat dizalvant" Ce-o mai fi si ala?