Minitarte cu legume

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 15 m

Ingrediente

4

Blat:

Umplutura:

Preparare

Preparare30 min
Gătire45 min
  • Se amesteca faina cu 1 praf de sare. Se framanta rapid un aluat din faina, bucatele de unt rece, 1 ou si lapte. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie; se lasa la rece timp de cca 30 minute.
  • Se curata legumele. Morcovii, dovleceii si telina se taie cubulete. Ceapa verde se tai rondele. Legumele se oparesc cca 3 minute. in apa cu sare.
  • Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se intinde o foaie de aluat pe planseta tapetata cu faina; se taie 10 cerculete care se asaza in 10 forme mici de tarta-sau se pune o forma cu gura in jos pe aluat si astfel cerculetul obtinut se pune in forma, procedandu-se la fel pana se termina aluatul.
    Eu am doar 8 forme de minitarte, astfel ca am pus intr-o alta forma mica aluatul ramas.
  • Ouale se bat cu smantana si cascaval. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se dezoseaza maslinele, apoi se taie bucati.
  • Legumele se repartizeaza in forme si se toarna deasupra compozitia de oua si smantana. Se pun maslinele peste compozitia de oua.

Punctează această reţetă

liana10Liana10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ce forma au oasele din masline?

abuz

anonymous

Insfirsit ! a mai aparut si ceva bun.

abuz

anonymous

Este delicioasa reteta

abuz
nina46

nina46

Super misto, bravo!

abuz