Intr-un castron se pune faina.Se adauga drojdia. Se pune apa calduta.Se adaua oul.Apoi se adauga untul topit si racit.
Se aduaga mierea si coaja de la o portocala cine are, eu nu am avut.Se pune si zaharul si sarea. Si se framanta bine timp de 20 de minute, apoi se lasa la crescut timp de 1 ora, la loc caldut punandu-se un servet de bucatarie peste. Cand aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru bine infainata.
Intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 - 1 cm grosime, rulam foaie pe lung. Apoi ruloul se taie in 9 parti egale. taiat in 8 parti cat e cat egale. Se ia fiecare rulou in parte si intindem intr-un snur.
Punem capatul din dreapta peste cel din stanga sin invers. Apoi incepem sa rasucim capetele peste cercul format la final unim cele doua capete avand grija ca ele sa fie dedesubt.
Se formeaza covrigeii fiecare in parte. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un blol se amesteca oul cu laptele.
Dupa ce lasat sa creasca timp de 1 ora, ii ungem frumos pe fiecare in parte. Si se presara zahar deasupra. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Dupa 20 de minute aratau exact asa ca in poza, mai lasat 10 minute sa se faca mai aurii. Si gata scosi din cuptor.
Si o sectiune.Sunt absolut minunati, va recomand sa-i faceti cu incredere.
Execelenti. Sunt covrigii mei preferati pe care ii luam de la patiserie. Acum ii fac acasa si parca sunt mai buni cand sunt facuti cu mana ta. Ies super!
Comentarii (15):
Execelenti. Sunt covrigii mei preferati pe care ii luam de la patiserie. Acum ii fac acasa si parca sunt mai buni cand sunt facuti cu mana ta. Ies super!
Ff buni
Reteta eftina.
Το σχόλιό σας:ok
Arata nemaipomenit de bine
Sunt in cuptor:)
Arata foarte bine
Arata super
Fuarte buna reteta si deliciuasaq :*
Ffffffff buni o reteta de nota 10