Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si se folosesc alte doua galbenusuri, se adauga sarea, zaharul, apa de flori, untul si laptele.
Se bate totul bine cu o lingurita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga untul topit, amestecind mereu. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca doua ore.
Inainte de a face clatitele se adauga cele doua albusuri batute spuma. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte pe foc potrivit. se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina de compozitie miscind repede tigaia ca sa se acopere tot fundul.
Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Pe masura ce sunt coapte se impaturesc in patru si se tin la cald. Se servesc indata ce sunt toate gata, presarate cu zahar pudra.
Aha! D-aia nu am reusit eu: am folosit o tigaie fara coada! Bai frate, nici apa de flori n-am avut! Ce frumos arata in poza impaturite in patru! Prafffff!!!
Comentarii:
Aha! D-aia nu am reusit eu: am folosit o tigaie fara coada! Bai frate, nici apa de flori n-am avut! Ce frumos arata in poza impaturite in patru! Prafffff!!!