Clafoutis de pere (budinca)

Clafoutis de pere (budinca)
Aperitiv
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire40 min
  • Se curata perele de coaja, se taie in jumatate si se elimina partea cu samburii. Se aseaza apoi intr-o cratita (pe cat posibil, sa nu se suprapuna).
  • Se presara peste ele 2 linguri de zahar, coaja de lamaie si se adauga apa cat sa le acopere. Se acopera cratita cu capac si se coc perele in cuptor 20 de minute la focc mediu. Se lasa apoi sa se raceasca.
  • Se bat ouale si se amesteca cu faina, zaharul ramas, sofranul si un varf de sare. Se adauga apoi laptele putin incalzit.
  • Se scot perele din cuptor si se aseaza fiecare in forme de prajitura sau tort separate sau chiar cate 2 intr-o forma. Se varsa crema deasupra si se coc din nou in cuptor 20 de minute.

Punctează această reţetă

AAadryanaa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: