Petitchef

Ciabatta

Aperitiv
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru "biga" avem nevoie de :

Aluat:

Preparare

  • Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator amestecam faina cu apa in care am dizolvat drojdia si framantam cateva minute, acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut intr-un loc caldut, fara curenti de aer pentru cel putin 12 ore.
  • Dupa doua ore adaugam in aluat sarea si uleiul de masline, amestecam bine, apoi incorporam restul de 250 g faina. Framantam pana la omogenizare, apoi acoperim iar castronul si lasam inca o ora la crescut.
    In acest timp incingem cuptorul. Trebuie sa precizez ca cuptor pe gaz, deci nu va pot da temperaturi.
  • Aluatul il rasturnam pe blatul de lucru bine infainat si il impartim in doua. Cu mainile bine infainate dam forma painicilor, avand grija sa nu framantam prea tare si nici prea mult pentru a nu pierde aerul din coca si astfel sa nu mai obtinem acele gaurele dragute specifice ciabattei. Punem painicile in tava captusita cu hartie de copt si le mai lasam sa-si traga sufletul 45 minute.
  • Apoi le bagam la cuptor, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa (30-40 minute).
    Gata! Aveti acum ciabatta de casa.Iata si sectiuni de la ciabattele mele:simpla cu masline cu ardei.


Întrebări:

Nu inteleg nimic din reteta.Te rog sa te uiti pe cantitatea de faina,drojdie si sa corectezi reteta.Imi cer scuze pentru mesaj,dar ma gandeam sa fac reteta si nu inteleg nimic.Cu stima, Violeta

Răspuns:

Buna dimineata, Va asigur ca reteta este corecta si garantez pentru reusita ei. Va urez spor la treaba si va astept cu impresii la final. O zi minunata in continuare!




Comentarii:

alina, 04/03/2020

Nici eu nu inteleg nimic din reteta. Care parte de faina se framanta prima? dupa care 2 ore se adauga restul? In care parte? Nu se intelege nimic.

(0) (0) Abuz
12/05/2013

Bon apetit

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche cu scoici la conservă
Ceviche cu scoici la conservă
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Coroniță aperitiv
Coroniță aperitiv
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ardei copți în air fryer, perfecți pentru vară!
Ardei copți în air fryer, perfecți pentru vară!
2 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează