Ciorba de cartofi (de post)
Ingrediente
Preparare
- Curatam legumele, taiem dupa preferinta si punem la fiert in 2-3 l de apa, adaugam sare, putin piper, knorr delicat, 2-3 foi de dafin si lasam la fiert 30-45 min... cand sunt fierte legumele, punem intr-o craticioara uleiul, adaugam 1 lg de faina, lasam un min la foc amestecand sa nu se arda, adaugam boia de ardei, suc de rosi si un polonic de zeama de pe legume... amestecam putin si adaugam la restul de ciorbica... mai dam intr-un clocot, doua si servim...se poate servi cu ardei iute... puteti adauga smantana, daca nu tineti post...
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
vera
-decat rantas ca pe vremuri punem un morcov mare pastarnac o telina dupa fierbere le dam pe razatoarea mica si le punem in ciorba da o usoara consistenta,si leusteam ,patrunjel--reteta postata superrficiala total.
GabrielaPolocoser
Geniala!!!!!
Ioana
Buna
anonymous
BUNA DOAR FARA PRAJALA!!
anonymous
E buna !
anonymous
Super
anonymous
Delicios
cris_nedelcovici
Doamne !!!!! cand sunt atatea legume.....de ce mai punem prafuri? si facem si rantas?????
no way !!!!!

constanta_s2014
Nu sunt de acord cu rantasul; nu are ce cauta in ciorba. Daca vrei sa fie putin mai groasa zeama lasa cartofii sa fiarba putin mai mult pana incep sa se zdrobeasca sau pune de la inceput un cartof pe care sa-l fierbi pana se face zob si apoi pune-i pe ceilalti. Iar pentru "marile gospodine " care reclama faptul ca nu este ciorba daca nu o acresti la spun clar ca gresesc, e fals ceea ce sustin ele. Ciorba poate fi acrita sau nu dar tot ciorba este atat timp cat gasim in ea legume tocate, cartofi, rosii, o facem cu carne sau fara, iar supa este aia in care fierbem zarzavaturile intregi apoi o strecuram si-i punem taitei sau galusti.
anonymous
O PORCĂRIE TOTALĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
Punctează această reţetă