Petitchef

Ciorba de cartofi cu sfecla

Ciorba de cartofi cu sfecla
Azi iar am bucatarit ceva de post, teoretic, ca practic a fost cu smantana :p
Asadar am avut nevoie de 3-4 cartofi, 3 sfecle de marime medie, o ceapa mare, ulei, bors, patrunjel verde, sare, piper si optional smantana si iaurt.Am spalat si curatat legumele. Cartofii i-am taiat bucatele mai mici, sfecla am dat-o prin razatoarea mare, ceapa am taiat-o marunt.
Am pus ceapa la calit impreuna cu sarea
iar dupa aprox. 1 minut am adaugat si cartofii si am pus capacul pe tigaie.
Am lasat cateva minute apoi am bagat toate legumele inclusiv uleiul din tigaie intr-o oala cu 1,5 litri de apa.
Am lasat sa fiarba 45 de minute dupa care am scos doua portii intr-o alta oala si au rezultat doua variante de ciorba.

varianta 1)In vasul principal am acrit ciorba cu bors.
Am mai lasat sa fiarba 10 minute, apoi am inchis focul si am adaugat patrunjelul tocat si piperul. A rezultat ciorba de post.
Varianta 2)Portiile din vasul al doilea le-am acrit cu iaurt - eu nu suport borsul la stomac, dupa ce am luat de pe foc, apoi am adaugat smantana. Atat iaurtul cat si smantana le pun in ciorba fierbinte, dar deoparte de pe foc. Daca zeama inca fierbe, smantana se branzeste.
Am pus si aici verdeata si piper.
A rezultat ciorba de frupt, in care am pus putina smantana si in farfurie:

Dar cum la noi in casa nu se posteste, pana la urma fiecare si-a pus smantana in farfurie.
Pofta buna! :)







Comentarii:

maria, 22/11/2018

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Mangold sau sfecla elvetiana Mangold sau sfecla elvetiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează