Chec cu mac si pere

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grade C.
    Ungeti cu unt o forma de chec. Asezati perele, curatate de coaja si taiate felii, in forma.
    Puneti din loc in loc cubulete de unt (cele 25 g.)
  • Stropiti cu siropul pregatit ( il puteti face voi dintr-un pahar mare de apa + 2 linguri zahar, puse la fiert pret de cateva clocote.
  • Frecati untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare; incorporati treptat macul:si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Adaugati esenta de vanilie in ouale batute si-apoi adaugati-le compozitiei cu mac:Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute.
  • Rasturnati checul pe un platou alungit si serviti taiat felii, stropit cu sirop cald si crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta ori simplu.Cateva prim-planuri.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: