Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grade C. Ungeti cu unt o forma de chec. Asezati perele, curatate de coaja si taiate felii, in forma. Puneti din loc in loc cubulete de unt (cele 25 g.)
Stropiti cu siropul pregatit ( il puteti face voi dintr-un pahar mare de apa + 2 linguri zahar, puse la fiert pret de cateva clocote.
Frecati untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare; incorporati treptat macul:si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Adaugati esenta de vanilie in ouale batute si-apoi adaugati-le compozitiei cu mac:Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute.
Rasturnati checul pe un platou alungit si serviti taiat felii, stropit cu sirop cald si crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta ori simplu.Cateva prim-planuri.