Chec cu lamaie
Ingrediente
6
Pentru sirop:
Preparare
Preparare40 min
Gătire1 oră
- Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa
si coaja rasa de la o lamaie. - Se adauga apoi uleiul putin cate putin.
Faina o amestecam cu amidonul, apoi o incorporam in oua amestecand de jos in sus, nu circular.
Punem si praful de copt. - Turman compozitia in tavi tapetate cu faina si ulei, sau hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 50-60 minute la 170 grade.Cam asa arata ale mele.
- Cat timp checurile sunt in cuptor, facem siropul astfel: punem la foc apa, cu zaharul si zeama ramasa de la lamai. Fierbem la foc mic pana cand siropul se ingroasa.Dupa ce checurile s-au copt, se scot din tava si se inteapa in mai multe locuri cu un bat de frigarui.
Cand s-au racit turnam siropul peste checuri.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelent
anonymous
Super
anonymous
Excelent
anonymous
Very delicious! :)
anonymous
Super
anonymous
Am facut si eu inca nu e gata,dar aluatul este super la gust.