Chec cu lamaie

Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
1 h 40 m

Ingrediente

6

Pentru sirop:

Preparare

Preparare40 min
Gătire1 oră
  • Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa
    si coaja rasa de la o lamaie.
  • Se adauga apoi uleiul putin cate putin.
    Faina o amestecam cu amidonul, apoi o incorporam in oua amestecand de jos in sus, nu circular.
    Punem si praful de copt.
  • Turman compozitia in tavi tapetate cu faina si ulei, sau hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 50-60 minute la 170 grade.Cam asa arata ale mele.
  • Cat timp checurile sunt in cuptor, facem siropul astfel: punem la foc apa, cu zaharul si zeama ramasa de la lamai. Fierbem la foc mic pana cand siropul se ingroasa.Dupa ce checurile s-au copt, se scot din tava si se inteapa in mai multe locuri cu un bat de frigarui.
    Cand s-au racit turnam siropul peste checuri.
NNaina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Very delicious! :)

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Am facut si eu inca nu e gata,dar aluatul este super la gust.

abuz