Nu este nevoie sa adaugam sare, pentru ca atat sunca, cat si cascavalul contin sare.Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate: faina, malaiul, praful de copt si bicarbonatul.Ceapa se taie rondele, sunca si cascavalul se taie cubulete si se adauga toate peste amestecul de faina.
Topim untul cu grija sa nu se incinga tare. Nu e nevoie sa tinem vasul pe foc tot timpul, untul continua sa se topeasca si daca il mai departam de sursa de caldura.Batem oul, turnam cana de lapte si untul topit, dupa ce s-a racorit putin.
Omogenizam ingredientele uscate cu amestecul de ou, lapte si unt. Umplem formele de muffins cam 3 sferturi, pentru ca aluatul va creste destul de mult. Daca nu folosim forme de hartie, inainte ungem cu ulei tava de muffins.
Tava noastra are 12 locuri, si cum ne-a ramas ceva aluat in plus, mai pus in cateva forme mai mici, pe care copt direct in tava de la aragaz. Au iesit foarte bine, doar ca nu au crescut atat de mult, fiindca nu umplut decat pe jumatate. Se coc la 200 de grade pentru aproximativ 25 minute.Puteti sa le serviti calde sau reci, socotind ca 100 grame au aproximativ 260 calorii.
Comentarii:
Arata minunat!
Excelente
Bune ..