Se mixeaza zaharul si untul, pana compozitia e cremoasa. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam bananele pasate cu furculita sau in blender, apoi bicarbonatul de sodiu dizolvat in laptele fierbinte.
La final, punem si faina amestecata cu praful de copt, si cernuta. Amestecam totul cu mixerul, la viteza cea mai mica, nu prea mult.
Punem compozitia in hartiute, sau in tava de muffins, unsa si infainata. Mi-au iesit 20 de briose, din care 8 le-am copt in forma de silicon pentru bavareze. Bagam la cuptor 20-25 de minute, sau pana trec de proba scobitoarei.
Lasam briosele la racit pe gratar.Si cum copilul din mine avea chef de joaca, pregatit o banala crema de unt : am frecat o jumatate de pachet de unt cu zahar pudra, dupa gust, si am adaugat putin colorant galben de la Wilton.
Comentarii (22):
Foarte bune! am adaugat fulgi (picaturi) de ciocolata si am inlocuit 50 gr. zahar cu 3 linguri miere
Ma bucur tare ca va place reteta mea! :))))
Cea mai buna reteta de briose de pana acum! Felicitari!
Abia astept sa fac si eu..sper sa imi iasa..
ESTE GUSTOASA
Ce crema ai pus deasupra?
Astept sa vad cum a iesi.
Good
Foarte bune
Superrrrrrr! l-am ornat cu "creioanele" de la dr.oetker