Briose de post cu banane si fructe exotice
Reteta rapida de briose de post cu banane, scortisoara si fructe exotice.
Ingrediente
12
Rețete inrudite
-
Briose butchy - briose fara unt
-
Brioșe inimă de sf valentin
-
Briose englezesti cu ou si bacon
-
Briose braziliene - queijadinhas
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Intr-un bol mare se cerne faina impreuna cu praful de copt (cele doua ingrediente se cern pentru a da brioselor o consistenta pufoasa).
- Se adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara.
- Cele doua banane se decojesc si se paseaza usor cu furculita, in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari.
- Bananele pasate se adauga in bolul cu ingrediente uscate.
- Intr-un alt vas se amesteca apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste amestecul de faina si zahar, impreuna cu fructele confiate taiate in bucati mici.
- Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza.
Compozitia se pune in foite de briose (asezate in prealabil in tava) si se baga la cuptor. - Dupa aproximativ 25 de minute, briosele devin rumene si se pot scoate din cuptor.
Se presara zahar brun si putina scortisoara deasupra brioselor, apoi sunt gata de servit.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Mary,
15/02/2023
Eu le-am facut cu afine in loc de fructe confiate si zahar valiat bourbon in loc de esenta de vanilie. Mai trebuie pusa si o jumatate de lingurita de sare (nu se simte la gust dar "deschide" gustul). Sunt foarte bune! Mi se parea imposibil sa se coaca banana ca si ouale (de la retetele care nu sunt de post). Eu cred ca merge sa adaugam si coaja de lamaie rasa dar sunt suficient de aromate si fara. In final aceste cantitati produc 18 briose (1 tava de 12 si inca jumate de tava).
am gătit această rețetă
13/11/2014
Foarte bunaa. Cum am citit reteta am si pus-o in practica. Este foarte buna,merita incercara! :)
