Intr-un bol mare se cerne faina impreuna cu praful de copt (cele doua ingrediente se cern pentru a da brioselor o consistenta pufoasa).
Se adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara.
Cele doua banane se decojesc si se paseaza usor cu furculita, in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari.
Bananele pasate se adauga in bolul cu ingrediente uscate.
Intr-un alt vas se amesteca apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste amestecul de faina si zahar, impreuna cu fructele confiate taiate in bucati mici.
Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza. Compozitia se pune in foite de briose (asezate in prealabil in tava) si se baga la cuptor.
Dupa aproximativ 25 de minute, briosele devin rumene si se pot scoate din cuptor. Se presara zahar brun si putina scortisoara deasupra brioselor, apoi sunt gata de servit.
Eu le-am facut cu afine in loc de fructe confiate si zahar valiat bourbon in loc de esenta de vanilie. Mai trebuie pusa si o jumatate de lingurita de sare (nu se simte la gust dar "deschide" gustul). Sunt foarte bune! Mi se parea imposibil sa se coaca banana ca si ouale (de la retetele care nu sunt de post). Eu cred ca merge sa adaugam si coaja de lamaie rasa dar sunt suficient de aromate si fara. In final aceste cantitati produc 18 briose (1 tava de 12 si inca jumate de tava).
Comentarii (15):
Eu le-am facut cu afine in loc de fructe confiate si zahar valiat bourbon in loc de esenta de vanilie. Mai trebuie pusa si o jumatate de lingurita de sare (nu se simte la gust dar "deschide" gustul). Sunt foarte bune! Mi se parea imposibil sa se coaca banana ca si ouale (de la retetele care nu sunt de post). Eu cred ca merge sa adaugam si coaja de lamaie rasa dar sunt suficient de aromate si fara. In final aceste cantitati produc 18 briose (1 tava de 12 si inca jumate de tava).
Excelenta
Delicios
Foarte bunaa. Cum am citit reteta am si pus-o in practica. Este foarte buna,merita incercara! :)
Delicioase!
Excelent!!!
O reteta gustoasa si usor de preparat
Excelent...multumim
Reteta binevenita
Pufoase si gustoase